Socijalisti počeli kampanju u Loznici Lokal

U sedištu Socijalističke partije Srbije (SPS) u Loznici povodom početka izborne kampanje  22. maja je održana konferencija za medije. Kandidat za narodnog poslanika Slobodan Unković, predsednik privremenog organa SPS u Loznici, rekao je da partija nastupa u koaliciji, sa listom pod nazivom ’’Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma’’ na parlamentarnim i lokalnim izborima.

Prema njegovim rečima, SPS je poslednjih desetak godina  u Loznici dala nemerljiv doprinos razvoju grada.

– Tu mislim i na aktivnosti u razvoju privrede i poljoprivrede, pogotovo u poslednje četiri godine, koje su zaista urodile plodom i Loznica je dobila nekoliko važnih privrednih subjekata. Naše buduće aktivnosti, kao jedne od vodećih i najstarijih stranaka u Loznici, biće da svojom stručnošću, konstruktivnim predlozima i idejama doprinesemo njenom razvoju.

Sve će to slediti politiku koju vodimo na nivou Srbije pod palicom našeg predsednika Ivice Dačića, koji daje značajan doprinos konsolidaciji prilika u našoj zemlji, odnosno njenom pozicioniranju u Evropi i svetu. Uloga SPS u državi ogledala se, pre svega,  u patriotskom odnosu  prema tekovinama naše slobode i samostalnosti i zbog toga smo često imali probleme i dolazili u situaciju da gubimo deo glasača. Međutim, SPS ostaje na braniku naše zemlje kao jedna od važnih snaga i važan faktor u stvaranju boljih uslova za život građana – kazao je Unković.

Šef izbornog štaba lozničkih socijalista je Dragan Vučetić, a odborničku listu predstavio je njen nosilac Ivan Gordanić koji je rekao da SPS na izbore izlazi ’’sa najboljim kandidatima koji su prepoznatljivi u svojim sredinama i oblastima u kojima rade’’, da polovinu odborničkih kandidata čine žene, a najmlađi kandidat na listi je 2000. godište.

– Polovina kandidata na listi su visokoobrazovani kadrovi, na njoj su penzioneri, preduzetnici, sportski radnici, i zemljoradnici tako da je čini lep spoj iskustva, mladosti i stručnosti. Među nama su tri lekara, sedam diplomiranih inženjera, sedam diplomiranih ekonomista, po jedan politikolog, profesor i pravnik. Naša lista je pod rednim brojem četiri, a slogan je ’’Vrlo dobro – služimo Loznici’’. Lista je dvotrećinska, od 59 mogućih imamo 41 kandidata za odbornika, a razlog je to što smo zbog vanrednog stanja prekinuli izborne aktivnosti – kazao je Gordanić i dodao da SPS na izborima očekuje ’’još snažniju i veću podršku sugrađana’’.

Izvor: Lozničke novosti

 

Kategorije: Lokal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.