Dačić: U obostranom je interesu da odnosi Srbije i Hrvatske budu stabilni i sadržajni Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u Republici Srbiji Hidajeta Biščevića.

Ministar Dačić je poželeo hrvatskom ambasadoru dobrodošlicu u Srbiju i uspešan mandat, izrazivši uverenje da će dve zemlje, u narednom periodu, zajedničkim naporima uspeti da unaprede sveukupne bilateralne odnose. Tokom razgovora, sagovornici su se saglasili da je u obostranom interesu da odnosi između dve zemlje budu stabilni i sadržajni i da je u tom smislu potrebno intenzivirati politički dijalog. Ministar Dačić je izrazio spremnost da se nakon završetka pandemije realizuje bilateralna poseta hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Srbiji.

Razgovarano je i o izazovima sa kojima su se Srbija i Hrvatska suočile tokom borbe sa pandemijom COVID-19, uz ocenu da su obe zemlje sprovedenim merama uspele da se uspešno izbore sa pandemijom. Konstatovano je da je tokom krize ostvarena uspešna saradnja u pogledu organizacije transporta robe i prelaska graničnih prelaza i tranzita građana.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.