Ivica Dačić: Potez Crne Gore je smešan i besmislen čin Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za Blic da je odluka vlasti u Podgorici da zatvore granicu za državljane Srbije smešan i besmislen čin, a imaće i direktne štetne posledice isključivo za građane Crne Gore.

Ministar Dačić je, komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile juče posle podne, rekao da Vlada Mila Đukanovića „namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore”.

„To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane”, ističe Dačić.

Šef srpske diplomatije je naveo da je crnogorska vlast zapravo rekla da joj „nisu potrebni turisti iz Srbije”.
„A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gde treba da idu naši građani kao turisti i gde da ostave svoje pare”, poručuje Dačić.

Na pitanje koje on razloge vidi kao presudne za ovakvu odluku Podgorice, Dačić kaže da su to svakako politički razlozi. „Kada je o nama reč, mi smo doneli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vernici SPC. Jednostavno, očito imaju problem sa srpskim narodom”, ističe Dačić.

Ministar je izjavio da Srbija za sada neće upućivati protestnu notu Crnoj Gori. „Umesto da se trude da privuku turiste, oni neće da puste slobodan protok ljudi. Ne znam šta građani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju. I posle ovog smešnog poteza vlasti u Podgorici, mi ostajemo pri našoj odluci da građani Crne Gore mogu u Srbiju”, kazao je Dačić.

Izvor i foto: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.