Ivica Dačić: Ko danas ratuje protiv Srbije – srpski đaci, koji su se školovali i živeli ovde Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, gostujući na TV Prva, da Srbiju ne zanima hegemonija nad Crnom Gorom i da to nije deo razmišljanja Srbije.

„Crna Gora sebi daje veći istorijski značaj. Suštinsko pitanje je da li će Srbi i Crnogorci da sarađuju ili će se sukobljavati”, rekao je Dačić. On je poručio da ponašanje Crne Gore vodi u sukobe. Komentarišući odluku da Crna Gora otvori granice za pojedine zemlje, među kojima nije Srbija, Dačić je naveo da će ove godine tamo biti manje turista iz Srbije, a na pitanje da li je njegova preporuka da se ide u Crnu Goru, u smislu da li je bezbedno, Dačić je rekao da za sada nema takvih ocena.

Upitan o odluci da Montenegro erlajns ne može da sleti na beogradski aerodrom, Dačić je rekao da to nije pitanje spoljne politike. „To nema veze sa političkom odlukom”, zaključio je Dačić i dodao da bi recipročne mere bile kada bi Srbija zabranila ulazak građanima Crne Gore.

Šef srpske diplomatije je tokom gostovanja izneo da su se funkcioneri Crne Gore školovali i živeli u Srbiji, odnosno da ih je „Srbija školovala”, a da su sve uradili protiv Srbije – odnosno priznali nezavisnost Kosova.

„Vas možda ne bi bilo briga kada Svazilend prizna Kosovo, ali kada Crna Gora to uradi to je udar na zajedničku borbu koju smo imali”, rekao je Dačić.

Upitan da li Srbija može da zaštiti svetinje Srpske pravoslavne crkve (SPC) na teritoriji Crne Gore, Dačić je rekao da ne može, ali da pruža pomoć srpskom narodu i SPC.

Izvor i foto: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.