Гостовање проф.др Владимира Ђукића у Јутарњем програму ТВ Пинка: Kроз епидемију је подигнут углед здравственог система и радника Вести

Углед здравственог система и здравствених радника подигнут је кроз епидемију, а све захваљујући председнику Србије који је у сваком моменту имао пуно речи хвале и захвалности, истиче директор KБЦ Драгиша Мишовић.

Ситуација у ковид болницама је знатно релаксиранија каже проф. др Владимир Ђукић, директор KБЦ „Др Драгиша Мишовић“, додајући да у прилог овоме говори и број оболелих који је смештен у овој установи.

На питање каква је ситуација била са заштитном опремом, др Ђукић каже да је потрошња била велика, да се дневно трошило преко 450 скафандера и десет пута више рукавица.

– Поносан сам на наше запослене и на то да ниједан није отишао на боловање. То говори о поверењу које су имали у оне који воде здравство, као и у опрему која је била адекватна па чак и изнад стандарда у појединим земљама – каже др Ђукић за Пинк.

KБЦ се, како каже, веома брзо и успешно трансформисао из првенствено хируршке и кардиолошке болнице у инфективну.

– Овај период нам је помогао да схватимо да имамо стручни, организациони, интелектуални капацитет да се изборимо са нечим што је било ново и за свет. Није било могуће користити утабане опције лечења, већ смо и сами радили промене протокола, примењивали смо најмодернију анти-ХИВ терапију, успешно смо скидали пацијенте са респиратора – каже др Ђукић за „Ново јутро“.

Истиче и да се KБЦ сада враћа нормалном ритму рада, уз поштовање прописаних противепидемијских мера.
Лекари, медицинско особље, па и спремачице у болничким центрима постали су хероји нације, а др Ђукић каже да су ови људи значајно унапредили поимање медицине и значај здравства уопште.

– Подигнут је углед здравственог система, подигнуто је поштовање према свим здравственим радницима и свима који учествују у процесу лечења. Ово поштовање генерисао је председник Вучић, који се у сваком моменту захваљивао медицинским радницима – каже др Ђукић.

Извор и фото: ТВ Пинк

Категорије: Вести|Руководство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.