Ivica Dačić: Prvih osam tona pomoći Austrije stigle su u Srbiju Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas od Austrije prvih osam tona humanitarne pomoći Srbiji u borbi protiv pandemije korona virusa, za 10 najugroženijih opština.

Savezni ministar za Evropu, integracije i spoljne poslove Austrije Aleksander Šalenberg i ministarka za Evropsku uniju i Ustav Karolin Edštadler predali su pomoć u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra za evropske integracije Jadranke Joksimović.
Pomoć Razvojne agencije Austrije uručena je u skladištu Crvenog krsta Srbije. Donirani su paketi sa higijenskim sredstvima, to je prvi deo pomoći pošto su planirani paketi pomoći i u hrani. Isporučena pomoći je osam tona i biće donirana opštinama treće i četvrte kategorije ugroženosti.

Dačić je zahvalio Austriji na pomoći koja, kako je rekao, već godinama upućuje humanitarnu pomoć Srbiji. Ministar je naveo da su Austrijanci 25. aprila najavili da će uputiti pomoć Srbiji i da to sada i realizuju.

Šef srpske diplomatije je izrazio saučešće svim porodicama koje su tokom panedmije izgubili svoje najbliže i primetio da su se Austrija i Srbija uspešno borile sa pandemijom.
Ministar je čestitao je Austriji koja je „jedna od najuspešnijih po rezultatima u borbi sa virusom i istakao da su se dve zemlje međusobno pomagale u vreme pandemije”.
„Takođe, prevezli smo 57 austrijskih državljana iz Srbije u tu zemlju i omogućili da više od 2.000 naših državljana dođe u Srbiju”, kazao je Dačić. Ministar je izrazio nadu da će epidemiološka situacija biti sve bolja i da će se mere dalje relekasirati. On je napomenuo da je Austrija jedan od najvažnijih partnera i investitora u Srbiji.
Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.