Studenti Pravnog fakulteta završili stručnu praksu u MDULS Vesti

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu završili su stručnu praksu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a ministar Branko Ružić poručio im je da su im vrata Ministarstva uvek otvorena i da uvek mogu da pitaju za savet ili preporuku.

„Vi ste prvi studenti na stručnoj praksi sa Pravnog fakulteta u nekom organu državne uprave. Nadam se da ste tu priliku dobro iskoristili, a i da smo se mi kao državna institucija pokazali kao dobar i atraktivan poslodavac kod koga će neki od vas možda i da rade u budućnosti“, rekao je ministar tokom onlajn susreta sa studentima.

Naveo je da je vanredna situacija malo pomerila prvobitne planove oko pohađanja prakse i da se zbog toga zvanično završava 1. juna, umesto 10. aprila, dodao da su studenti više praksu sprovodili onlajn, nego na licu mesta.

„Baš zbog takvih okolnosti, želim da vam kažem da su vrata Ministarstva za vas otvorena, da ostvarene kontakte sa supervizorima probate da održavate, kao i da uvek pitate za savet, preporuku, ukoliko vam bude potrebno“, poručio je ministar.

Naveo je da je potrebno da studenti iz Ministarstva upamte da od funkcionalnosti uprave zavisi razvoj svega u državi, kao i da reforma već daje rezultate i da smo daleko od starih priča o kilometarskim redovima.

„Takođe, važno je da znate da su ključni su ljudi. Drago mi je da ste imali priliku da sarađujete sa pravim državnim službenicima i nadam se da ste imali prijatno iskustvo koje će promeniti onaj nefer imidž koji naši službenici imaju“, rekao je on.

Kako je dodao, budući da ova stručna praksa daje određeni broj poena na Fakultetu, Ministarstvo će studentima izdati i sertifikat o pohađanju studentske stručne prakse.

„Mi ćemo nastaviti da pružamo podršku i drugim studentima da ostvare kvalitetno studiranje uz praktična iskustva jer verujemo da je to put koji upravi može da obezbedi kompetentnost budućih kadrova, ali i studentima da pruži bolju startnu poziciju u zapošljavanju i obavljanju poslova radnog mesta u upravi“, istakao je Ružić.

Izvor i foto: MDULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.