Dačić: BiH donela odluku da otvori granične prelaze za građane RS Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa zamenicom predsedavajućeg Saveta ministara i ministarkom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković.

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom Covid-19 popravlja, te što se društveni i privredni tokovi u obe države postepeno normalizuju. Ocenjeno je da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije Covid-19 bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dve države. Prilika za razgovore o daljim mogućnostima saradnje mogla bi biti bilateralna poseta ministarke Turković Srbiji u koju je ministar Dačić tokom današnjeg razgovora pozvao.

Ministarka Turković je obavestila ministra Dačića da je Bosna i Hercegovina donela odluku 28.5.2020. da otvori granične prelaze za državljane Republike Srbije, te je obostrano izraženo veliko zadovoljstvo što je omogućen uobičajen granični saobraćaj između dve države. Ministri Turković i Dačić su podvukli neophodnost skore normalizacije graničnih režima u čitavom regionu, kako bi bio obezbeđen nesmetan protok ljudi.

Izvor: MSP

foto: Sputnjik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.