Најновије

Државни секретар Тончев присуствовао примопредаји медицинске опреме коју је донирала Влада Бугарске Вести

У Нишу је, испред КЦ Ниш, организована свечана примопредаја медицинске опреме коју је Влада Бугарске донирала Републици Србији.

Конкретно, ради се о 300 заштитних медицинских сетова (одећа за вишекратно коришћење, визири и заштитне наочаре) који су донирани здравственим институцијама на југу Србије и болници у Панчеву.
Клиничком центру Ниш, ЗЦ Врање и општој болници Панчево донирано је по 60 сетова. ЗЦ Сурдулица, општој болници Пирот и општој болници Лесковац донирано је по 30 сетова док су домови здравља у Бабушници, Босилеграду и Димитровграду добили по десет сетова наведене опреме.
Током церемоније примопредаје опреме присутнима су се обратили начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, амбасадор Републике Бугарске у Србији Радко Влајков, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и заменик директора КЦ Ниш др Владан Ћосић.

Током обраћања говорника истакнут је значај сарадње и пријатељства две државе и узајамна подршка како у борби са актуелном пандемијом тако и у другим областима. Наглашена је и безрезервна подршка Бугарске европским интеграцијама Србије. У име Министарства спољних послова наведеној свечаности присуствовао је државни секретар Ивица Тончев.

Извор и фото: МСП

Категорије: Вести|Председништво

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.