Državni sekretar Tončev prisustvovao primopredaji medicinske opreme koju je donirala Vlada Bugarske Vesti

U Nišu je, ispred KC Niš, organizovana svečana primopredaja medicinske opreme koju je Vlada Bugarske donirala Republici Srbiji.

Konkretno, radi se o 300 zaštitnih medicinskih setova (odeća za višekratno korišćenje, viziri i zaštitne naočare) koji su donirani zdravstvenim institucijama na jugu Srbije i bolnici u Pančevu.
Kliničkom centru Niš, ZC Vranje i opštoj bolnici Pančevo donirano je po 60 setova. ZC Surdulica, opštoj bolnici Pirot i opštoj bolnici Leskovac donirano je po 30 setova dok su domovi zdravlja u Babušnici, Bosilegradu i Dimitrovgradu dobili po deset setova navedene opreme.
Tokom ceremonije primopredaje opreme prisutnima su se obratili načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i zamenik direktora KC Niš dr Vladan Ćosić.

Tokom obraćanja govornika istaknut je značaj saradnje i prijateljstva dve države i uzajamna podrška kako u borbi sa aktuelnom pandemijom tako i u drugim oblastima. Naglašena je i bezrezervna podrška Bugarske evropskim integracijama Srbije. U ime Ministarstva spoljnih poslova navedenoj svečanosti prisustvovao je državni sekretar Ivica Tončev.

Izvor i foto: MSP

Kategorije: Vesti|Predsedništvo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.