Ivica Dačić: Hvala Tunisu za principijelnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Tunis Nuredinom Erejem.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo činjenicom da se stanje izazvano pandemijom korona virusa popravlja u obe zemlje. Iskazano je očekivanje da će se društvena i ekonomska situacija uskoro potpuno normalizovati i da će ekonomska i drugi vidovi saradnje između dve zemlje biti nastavljeni.

Ministar Erej je informisao o situaciji u Tunisu, ističući da su evropske zemlje prepoznale Tunis kao bezbednu turističku destinaciju u regionu južnog Mediterana i najavio skoro otvaranje turističke sezone u Tunisu.

U razgovoru je obostrano izneto zadovoljstvo napretkom u razvoju bilateralne saradnje i želja da se nastave aktivnosti na jačanju i produbljivanju višedecenijskih prijateljskih odnosa između Srbije i Tunisa, posebno u oblastima ekonomije i turizma.

Ministar Erej je potvrdio principijelnu podršku Tunisa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i punu podršku nastavku dijaloga i pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, na čemu je ministar Dačić zahvalio.

Ministar Erej zahvalio je na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji državljana Tunisa tokom pandemije korona virusa, ne samo iz Srbije, već i iz čitavog regiona.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije je uputio poziv svom tuniskom kolegi da u narednom periodu poseti Srbiju, što je ministar Erej sa zadovoljstvom prihvatio, istakavši da ga za Beograd i Srbiju vežu najlepše uspomene iz perioda kada je službovao u Ambasadi Republike Tunis u Beogradu.

Izvor i foto: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.