Најновије

Ивица Дачић поручио на Звездари “Ми стојимо постојано” Вести

 

Kоалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије почела је предизборну кампању на београдској општини Звездара, где су се присутнима обратили председник СПС-а Ивица Дачић и председник ЈС Драган Марковић Палма.
Дачић је рекао да се ова кампања због недавне здравствене ситуације у Србији одвија под посебним околностима, али да су социјалисти увек спремни за изборе. Такође, морамо се најпре захвалити медицинским радницима, лекарима и медицинском особљу који су дали немерљив значај у одбрани земље. “ Морам да кажем да ми је било пуно срце, када сам слушао лекаре из кризног штаба, који су говорили да смо се одбранили захваљујући заоставштини социјализма. Наша партија припада једном ретком кругу партија којима предизборна кампања није потребна, све оно што смо ми радили предходних година било је од животног значаја за државу и народ. Историја наше партије је била историја државе и народа, ми смо кроз све тешкоће прошли заједно са својим народом и нисам ја случајно изабрао слоган – Ми стојимо постојано, старији међу вама знају да је то део химне Хеј Словени, чији наставак иде ми стојимо постојано кано клисурине, проклет био издајица своје домовине. Шта је наш програм? Патриотизам пре свега, Србија пре свега и Србија изнад свега. То је наш програм да слушамо шта народ мисли. За мене је највећи комплимент кад ми људи кажу узео си ми реч из уста, зато што то значи да говорим народним језиком, да живимо живот свога народа. Ја поручујем и нашим функционерима живите живот свог народа. Сваки функционер који се одроди од свог народа неће више ни бити на функцији у СПС-у.
Морам да поздравим и нашег дугогодишњег коалиционог партнера. Драган Марковић Палма је наш друг, пријатељ, брат. Наша коалиција је најдужа од свих коалиција у Србији.

Ми смо партија која је поносна на своје тековине из времена социјализма – бесплатно школовање, бесплатно здравство, станови за младе брачне парове. Социјална правда, начин расподеле друштвеног богатства, против терора капитализма у односу на радничку класу…Није време социјализма прошло и није ово застарела ствар, сви ви који се запошљавате код приватника знате да му је само профит интерес и то је нормална ствар, али не може да опстане без јаких државних ресора из области енергетике, здравствене заштите, образовања итд. Када је реч о националном питању јасно је за шта се ми залажемо – За очување државног интереса пре свега. Јесте наш циљ улазак у ЕУ, али број 1 је заштита националних и државних интереса. У Европу само ако нас поштују. Наставићемо са политиком повлашења признања Косова, спречићемо улазак Косова у све међународне институције и то је заједнички став председника Вучића и мене. Када је реч о нашем народу који живи у региону Србија чврсто стоји иза интереса српског народа и у Републици Српској, односно у БиХ, Хрватској и Црној Гори, нашег народа који је данас угрожен, српским православним светињама прете отимањем имовине. Срби и Црногорци никад нису ратовали, сви који хушкају свој народ против Срба раде и против интереса и самих Црногораца.
Ми социјалисти се не плашимо изазова и нема тог изазова који би нас скренуо са политике коју водимо, а то је јасан и одлучан став да само чврсто можемо да бранимо Србију. Ми не требамо да убеђујемо људе да гласају за нас, народ то сам осети. И за крај желим да се захвалим свим угледним именима што су се нашли на нашој листи. Живели и
Живела Србија”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.