Ivica Dačić poručio na Zvezdari “Mi stojimo postojano” Vesti

 

Koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije počela je predizbornu kampanju na beogradskoj opštini Zvezdara, gde su se prisutnima obratili predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik JS Dragan Marković Palma.
Dačić je rekao da se ova kampanja zbog nedavne zdravstvene situacije u Srbiji odvija pod posebnim okolnostima, ali da su socijalisti uvek spremni za izbore. Takođe, moramo se najpre zahvaliti medicinskim radnicima, lekarima i medicinskom osoblju koji su dali nemerljiv značaj u odbrani zemlje. “ Moram da kažem da mi je bilo puno srce, kada sam slušao lekare iz kriznog štaba, koji su govorili da smo se odbranili zahvaljujući zaostavštini socijalizma. Naša partija pripada jednom retkom krugu partija kojima predizborna kampanja nije potrebna, sve ono što smo mi radili predhodnih godina bilo je od životnog značaja za državu i narod. Istorija naše partije je bila istorija države i naroda, mi smo kroz sve teškoće prošli zajedno sa svojim narodom i nisam ja slučajno izabrao slogan – Mi stojimo postojano, stariji među vama znaju da je to deo himne Hej Sloveni, čiji nastavak ide mi stojimo postojano kano klisurine, proklet bio izdajica svoje domovine. Šta je naš program? Patriotizam pre svega, Srbija pre svega i Srbija iznad svega. To je naš program da slušamo šta narod misli. Za mene je najveći kompliment kad mi ljudi kažu uzeo si mi reč iz usta, zato što to znači da govorim narodnim jezikom, da živimo život svoga naroda. Ja poručujem i našim funkcionerima živite život svog naroda. Svaki funkcioner koji se odrodi od svog naroda neće više ni biti na funkciji u SPS-u.
Moram da pozdravim i našeg dugogodišnjeg koalicionog partnera. Dragan Marković Palma je naš drug, prijatelj, brat. Naša koalicija je najduža od svih koalicija u Srbiji.

Mi smo partija koja je ponosna na svoje tekovine iz vremena socijalizma – besplatno školovanje, besplatno zdravstvo, stanovi za mlade bračne parove. Socijalna pravda, način raspodele društvenog bogatstva, protiv terora kapitalizma u odnosu na radničku klasu…Nije vreme socijalizma prošlo i nije ovo zastarela stvar, svi vi koji se zapošljavate kod privatnika znate da mu je samo profit interes i to je normalna stvar, ali ne može da opstane bez jakih državnih resora iz oblasti energetike, zdravstvene zaštite, obrazovanja itd. Kada je reč o nacionalnom pitanju jasno je za šta se mi zalažemo – Za očuvanje državnog interesa pre svega. Jeste naš cilj ulazak u EU, ali broj 1 je zaštita nacionalnih i državnih interesa. U Evropu samo ako nas poštuju. Nastavićemo sa politikom povlašenja priznanja Kosova, sprečićemo ulazak Kosova u sve međunarodne institucije i to je zajednički stav predsednika Vučića i mene. Kada je reč o našem narodu koji živi u regionu Srbija čvrsto stoji iza interesa srpskog naroda i u Republici Srpskoj, odnosno u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, našeg naroda koji je danas ugrožen, srpskim pravoslavnim svetinjama prete otimanjem imovine. Srbi i Crnogorci nikad nisu ratovali, svi koji huškaju svoj narod protiv Srba rade i protiv interesa i samih Crnogoraca.
Mi socijalisti se ne plašimo izazova i nema tog izazova koji bi nas skrenuo sa politike koju vodimo, a to je jasan i odlučan stav da samo čvrsto možemo da branimo Srbiju. Mi ne trebamo da ubeđujemo ljude da glasaju za nas, narod to sam oseti. I za kraj želim da se zahvalim svim uglednim imenima što su se našli na našoj listi. Živeli i
Živela Srbija”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.