Најновије

Проф. др Славица Ђукић Дејановић: Опозиција нуди мету за одстрел, а не програме Вести

Атмосфера уочи избора се усијава и сви имају концепију како да бирачима пошаљу поруке, оценила је у Новом дану функционерка Социјалистичке партије Србије и министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић и додала да је грешка опозиције што грађанима уместо програма нуди “мету за одстрел”.

На констатацију да СПС није на мети опозиције, она одговара да је то тако јер су мањи у власти, а да су мета увек они који имају доминантну улогу пошто се као најодговорнији третају они са највише посланика или одборника.

“Мислим да за опозицију није добро што бира мету за одстрел, а не нуди програме. Онда се легитимно и поставља питање шта нудите грађанима осим што тражите одлагање, шта ће значити за обичног грађанина то одлагање”, пита Ђукић Дејановић.

Додаје да су изборни закони донети у периоду када су власт доминантно чиниле демократе и да се под истим тим формалним условима одржавају и ови избори.

Када су у питању програми политичких актера који излазе на изборе, она каже да су мање више слични, што је према њеним речима последица епидемије и постизања економске стабилности после ње. Како истиче, у таквим условима се програми не могу много разликовати, већ се разликују само протагонисти.

Упитана да ли је са здравственог аспекта безбедно одржати изборе 21. јуна, гошћа Н1 објашњава да излазимо из епидемије, да је мали број новооткривених случајева а да масовног разбљевања неће бити до октобра, па је боље са изборима завршити сада него чекати јесен.

Када је у питању активност председника Србије Александра Вучића током епидемије и критике да је био у функционерској кампањи, Ђукић Дејановић оцењује да је Вучић био пре свега у функцији председника Кризног штаба и да у кризним ситуацијама у свакој земљи доминантну позицију имају председник државе и чланови Владе.

“Нисам то доживела као кампању. Влада је у овој епидемији до те мере била коректна да је струка доминирала, а Влада је морала само да их преточи у одређена аката, уредбе и наредбе”, рекла је Ђукић Дејановић.

Упитана где је био СПС за то време, министакра каже да она има преко 65 година и да су по њу долазила кола како би присуствовала седницама Кризног штаба. Додаје да мисли да је боље да има што више социјалиста у власти и подсећа да и поред замерки на рачун социјалиста, постоји став да СПС има квалитетне кадрове.

Извор: Н1