Prof. dr Slavica Đukić Dejanović: Opozicija nudi metu za odstrel, a ne programe Vesti

Atmosfera uoči izbora se usijava i svi imaju koncepiju kako da biračima pošalju poruke, ocenila je u Novom danu funkcionerka Socijalističke partije Srbije i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović i dodala da je greška opozicije što građanima umesto programa nudi “metu za odstrel”.

Na konstataciju da SPS nije na meti opozicije, ona odgovara da je to tako jer su manji u vlasti, a da su meta uvek oni koji imaju dominantnu ulogu pošto se kao najodgovorniji tretaju oni sa najviše poslanika ili odbornika.

“Mislim da za opoziciju nije dobro što bira metu za odstrel, a ne nudi programe. Onda se legitimno i postavlja pitanje šta nudite građanima osim što tražite odlaganje, šta će značiti za običnog građanina to odlaganje”, pita Đukić Dejanović.

Dodaje da su izborni zakoni doneti u periodu kada su vlast dominantno činile demokrate i da se pod istim tim formalnim uslovima održavaju i ovi izbori.

Kada su u pitanju programi političkih aktera koji izlaze na izbore, ona kaže da su manje više slični, što je prema njenim rečima posledica epidemije i postizanja ekonomske stabilnosti posle nje. Kako ističe, u takvim uslovima se programi ne mogu mnogo razlikovati, već se razlikuju samo protagonisti.

Upitana da li je sa zdravstvenog aspekta bezbedno održati izbore 21. juna, gošća N1 objašnjava da izlazimo iz epidemije, da je mali broj novootkrivenih slučajeva a da masovnog razbljevanja neće biti do oktobra, pa je bolje sa izborima završiti sada nego čekati jesen.

Kada je u pitanju aktivnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom epidemije i kritike da je bio u funkcionerskoj kampanji, Đukić Dejanović ocenjuje da je Vučić bio pre svega u funkciji predsednika Kriznog štaba i da u kriznim situacijama u svakoj zemlji dominantnu poziciju imaju predsednik države i članovi Vlade.

“Nisam to doživela kao kampanju. Vlada je u ovoj epidemiji do te mere bila korektna da je struka dominirala, a Vlada je morala samo da ih pretoči u određena akata, uredbe i naredbe”, rekla je Đukić Dejanović.

Upitana gde je bio SPS za to vreme, ministakra kaže da ona ima preko 65 godina i da su po nju dolazila kola kako bi prisustvovala sednicama Kriznog štaba. Dodaje da misli da je bolje da ima što više socijalista u vlasti i podseća da i pored zamerki na račun socijalista, postoji stav da SPS ima kvalitetne kadrove.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.