Ивица Дачић следеће недеље у билатералној посети Италији Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је амбасадора Италије у Београду Њ.Е. Карла Ло Каша. У срдачном разговору министар Дачић је упутио честитке пријатељском народу Италије поводом националног дана – Дана Републике, који се обележава 2. јуна. Изнео је оцену да је актуелна пандемија интензивирала контакте између два министарства и у тешким тренуцима оснажила билатерално партнерство Србије и Италије. Mинистар Дачић је потврдио да ће 11. јуна ове године учинити званичну билатералну посету Риму и да ће се сусрести са својим хомологом, министром за спољне послове и међународну сарадњу Луиђијем Ди Мајом.

Током разговора изражено је обострано задовољство због охрабрујућих података у погледу епидемиолошке ситуације у обе земље, као предуслова за постепену нормализацију социјалних и економских активности и укидање преосталих рестриктивних мера. Размењена су мишљења о активностима које Србија и Италија предузимају у циљу обезбеђивања несметаног кретања људи и промета робе, као и о актуелној политичкој ситуацији у региону Западног Балкана.

Амбасадор Ло Кашо је још једном изразио искрену захвалност на вредној донацији коју је Влада Републике Србије упутила Италији. Истакао је задовољство због чињенице да ће Италија бити прва земља коју ће министар Дачић посетити, што је у складу са веома развијеним, динамичним и пријатељским односима између две земље.

Извор и фото: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.