Дачић: Вишедеценијско искрено пријатељство између Србије и Либана, захвалност на принципијелном ставу по питању КиМ Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Републике Либан Др Насифом Хитијем.

У разговору је изражено обострано задовољство због постојања вишедеценијског искреног пријатељства између две земље, уз међусобну сагласност да то пријатељство треба додатно јачати и даље развијати билатералну сарадњу у областима од заједничког интереса.

Министар Дачић је изнео уверење да ће са министром Хитијем бити настављена блиска сарадња која је успостављена са претходним министром спољних послова Либана. Шеф српске дипломатије је упутио позив свом либанском хомологу да по окончању епидемије коронавируса посети Србију, што је са либанске стране прихваћено.

Министар Дачић је са својим либанским колегом разговарао о мерама које су предузете у циљу спречавања ширења коронавируса. Истакао је да се Србија успешно изборила са епидемијом и да постепено укида рестриктивне мере које су у претходном периоду уведене. Изразио је наду да ће се и у Либану ситуација ускоро стабилизовати и изразио спремност да у томе пружимо нашу помоћ и подршку.

Министар Дачић захвалио je на подршци коју Либан пружа Србији у међународним организацијама, а посебно на конзистентној позицији Либана у погледу непризнавања ЈПНК.

Министар Насиф Хити је информисао о ситуацији у Либану у и изразио наду да ће се здравствена ситуација у његовој земљи ускоро потпуно стабилизовати, као и да ће владине мере за решавање текућих економских и финансијских проблема у земљи бити успешне.

Извор и фото: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.