Ивица Дачић и Драган Марковић Палма у шетњи са грађанима Сокобање Вести

Лидери коалиције СПС – ЈС Ивица Дачић и Драган Марковић Палма обишли су Сокобању и у шетњи са грађанима разговарали о томе како се може побољшати туристичка понуда бање и отворити нова радна места.

Ивица Дачић је рекао да је одбрана Србије задатак број један. “Србија мора да буде пре свега, изнад свега и по сваку цену, зато и радимо све ово, зато сам и толико времена посветио повлачењу признања Косова, 18 земаља је повукло признање, они више немају већину у УН и зато ја никога нећу да убеђујем да гласа за нас, нек свако сам одлучи. Економски развој је кључна ствар и бање су наше највеће благо. Неке земље имају приходе од бања и по неколико милијарди, а ми имамо огромно, а неискоришћено природно богатство, све то држава мора да искористи и да стави у функцију.”

Председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма је рекао да је Сокобања некад била бренд у Европи. “Из целе Европе су људи долазили у бању да се лече и то морамо да повратимо. Коалиција СПС – ЈС зна шта је туризам и зна да је туризам привредна грана, која не запошљава само раднике, већ доноси и много новца. Ја хоћу да вам обећам да ћемо ми по том питању максимално да вам помогнемо, поготово сада када је због епидемије короне небезбедно путовати, народ треба да зна каквим природним лепотама Србија располаже. Када будемо правили нову туристичку мапу Србије поред Јагодине и Сокобања ће добити звездицу, како би што више људи посетило овај бањски туризам. Сокобања се налази на доброј локацији, има добар географски положај, близу је планине Ртањ, такође људи који овде живе могу поред туризма да се баве и домаћим радиностима…Ми смо овде данас дошли да вам помогнемо и објаснимо како се прави буџет успешне општине, да видимо шта је то што је бањи најпотребније. Када су у питању млади људи, без обзира на то што је ово туристички центар млади нажалост одлазе и то морамо да спречимо.” Марковић је такође говорио и о решавању питања Косова, које је од националног значаја и подсетио да је захваљујући Дачићевим дипломатским напорима 18 земаља повукло признање Косова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.