Коалиција Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија обишла Бор Вести

 

Лидери СПС и Јединствене Србије, Ивица Дачић и Драган Марковића Палма обишли су Бор и ту прилику су искористили да са грађанима попричају о њиховим проблемима и програму коалиције за парламентарне изборе.

Ивица Дачић је окупљенима поручио да је коалиција СПС – ЈС стабилана и да ће учинити све за одбрану националног интереса, у складу са паролом “Ми стојимо постојано, кано клисурине проклет би издајица своје домовине”. Дачић је рекао да је СПС преживео много тога, као и спрски народ, али никада није одустао од идеје социјалне правде. “Бесплатно школство, бесплатно здравство, станови су и даље звезда водиља социјалиста. Морамо да мислимо онако како народ мисли и да развијамо нашу земљу у најбољем интересу народа”.

Kaда су у питању прилике у региону Дачић је рекао да Србија жели дипломатске односе, али да неће оставити свој народ на цедилу, док се отимају православне светиње у Црној Гори. “Права Српског народа су гарантована међународним конвенцијама, нормално је да се Хрватска интересује за права Хрвата у Србији, Румунија за свој народ, само Срби не смеју да питају за Србе у Црној Гори, којих има 28 одсто.” Као позитиван пример слагања два народа Дачић је навео Борски крај у ком никад није било неслагања са Власима. На крају је рекао да морамо све да учинимо како исток Србије не би био “слепо црево”, да људи имају где да се школују, да се запосле и оснују породицу”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.