Најновије

Ивица Дачић и Драган Марковић Палма посетили су Нови Сад Вести

Коалиција Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија обишла је Нови Сад и ту прилику је искористила да Новосађанима представи програм за парламентарне изборе 2020.

”СПС и наша коалиција, после ових избора изаћи ће јачи”, рекао је Душан Бајатовић, председник Покрајинског одбора СПС Војводине и додао: ” Нећу да мерим само број гласова, мерићемо колико нам је младих људи пришло, колико смо преструктурирали организациону структуру, колико смо се оспособили да направимо резултат и да га одбранимо, да прикажемо нове начине и методе рада, и да прикажемо пре свега оно што је присутно данас на тргу – омладину и подршку за будућност СПС-у и нашој коалицији. Ми се не одричемо својих идеала, идеала социјалне правде, социјалне државе, боље дистрибуције друштвене моћи и капитала. Да бесплатно здравство, образовање и школство буде доступно свима.

Слобода и правда су водиља сваког социјалисте”, нагласио је.

Ивица Дачић је том приликом рекао да је највећи историјски успех Србије било присаједињење централне Србије са Војводином и да ту тековину мора да чувамо. “Све приче о аутономији Војводине мора да се реализују у оквиру Србије. Драго ми је што сте данас овде одржали Црвени марш, ми се поносимо нашом антифашистичком историјом и не смемо дозволити релативизацију фашизма. Ми смо наследници партије која је водила борбу против фашизма. Да није било Слободана Милошевића и Социјалистичке партије Србије, Србија не би била уједињена ’89. године и можда би већ тада руководство Војводине кренуло путем Косова. Зато аутономија Војводине није против Србије, него аутономија у оквиру Србије, и то је основна порука Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије.

Ивица Дачић је навео да су објавили лажну вест да Србија престаје да води кампању за отпризнавање Косова. ”То је лаж. Они мисле да ми треба да престанемо док они и даље лобирају за учлањење Косова у међународне организације. Ми нећемо престати, напротив још ћемо ићи јаче, јер бранимо своје, а туђе нећемо.

Најважније је питање заштита наших државних и националних интереса. Србија пре свега, изнад свега и по сваку цену!

Осврћући се на догађаје у Црној Гори истакао је да је оно што се данас дешава незабележено у историји српско црногорских односа. ”Срби и Црногорци јесу живели и могу да живе у једној, две или више држава, али су они увек били браћа. Није забележена ни једна гусларска песма о рату између Срба и Црногораца. Напротив! Све су песме о рату против Турака које смо заједно водили, или против Албанаца. А они данас отварају границе за Косово а затварају за Србију. Матија Бећковић је рекао да они кад пљују Србе, пљују увис, пљују себе. Пљују свог и нашег Његоша, на крају крајева пљују на краља Николу Петровића који је увек сваки свој говор завршавао са :”Живело наше мило српство!” и који је увек говорио о две српске краљевине.”

Ивица Дачић је констатовао да данас имамо ситуацију да у Црној Гори има 28 одсто Срба а немате ни једног Србина у државној власти, ни једног министра, ни једног амбасадора, да не причам о директорима предузећа и осталим стварима. Па зар ће права Срба да зависе од тога да ли су они блиски са актуелном влашћу или су у опозицији?”

Драган Марковић Палма је окупљеним грађанима Новог Сада поручио да су за њега најважнији пољопривредни произвођачи у Војводини, који су своје производе некада извозили у Европу. “Желим данас да обећам да ћемо велике количине производа поново да извозимо. Желим да вам кажем да никада није било боље за пољопривреднике него последњих година. Увели смо нове субвенције и борићемо се за сваког човека у Војводини, за свих  26 етничких група. Ми смо домаћинска коалиција, а без домаћинске коалиције нема напретка Србије”.

Информативна служба ГО СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.