Најновије

Ивица Дачић и Драган Марковић Палма обишли Браничевски округ Вести

Лидери Коалиције Социјалистичка партија Србије –  Јединствена Србија Ивица Дачић и Драган Марковић Палма обишли су Браничевски округ и у разговору са грађанима Смедерева, Пожаревца и Петровца утврдили који су њихови проблеми и како је програмом коалиције предвиђено њихово решавање.

Ивица Дачић је грађане подсетио да Србија памти тешка времена – од распада бивше Југославије, ратова, прогона Срба, санкција, бомбардовања, 5.октобра, али и да је и у таквим временима држава успевала некако да функционише.

-Наша политика је позната. Ми се залажемо за социјалну правду, против суровог неолибералног капитализма, против неолибералног концепта тржишне привреде кога интересује само профит. Залажемо се за праведну расподелу друштвеног богатства, да сва деца имају право на бесплатно школовање, а болесни на лечење. То не може да буде привилегија богатих. Ако у 21.веку школовање и лечење треба да буде привилегија богатих онда ми ништа нисмо урадили у прогресу човечанства зато су те социјалне идеје основа људског прогреса и нашег програма- рекао је Дачић и оценио да је Коалиција СПС-ЈС поставила добре темеље за нашу будуцност.

*Наши резултати су наша изборна кампања. Време изборне кампање је само за оне који ништа нису радили током целе године. Сваки дан за нас који смо радили предано у интересу Србије је изборна кампања*.

Драган Марковић Палма је изјавио да се коалиција залаже за децентрализацију.

*Хоћемо да грађани буду корисници буџета, а не политичари. Хоћемо да се сви грађани возе бесплатно, да се деца бесплатно школују и иду на море, да се помогне болеснима, да сва села имају асвалтиране улице, домове култура, спортске хале и да се све то финансира из буџета локалне самоуправе. Када штедите, а не трошите и те паре дате грађанима, онда ћете имати оно што пише у нашем програму.

Видео можете видети на страници www.infobiro.tv

 

Служба за информисање ГО СПС