Ivica Dačić i Dragan Marković Palma obišli Braničevski okrug Vesti

Lideri Koalicije Socijalistička partija Srbije –  Jedinstvena Srbija Ivica Dačić i Dragan Marković Palma obišli su Braničevski okrug i u razgovoru sa građanima Smedereva, Požarevca i Petrovca utvrdili koji su njihovi problemi i kako je programom koalicije predviđeno njihovo rešavanje.

Ivica Dačić je građane podsetio da Srbija pamti teška vremena – od raspada bivše Jugoslavije, ratova, progona Srba, sankcija, bombardovanja, 5.oktobra, ali i da je i u takvim vremenima država uspevala nekako da funkcioniše.

-Naša politika je poznata. Mi se zalažemo za socijalnu pravdu, protiv surovog neoliberalnog kapitalizma, protiv neoliberalnog koncepta tržišne privrede koga interesuje samo profit. Zalažemo se za pravednu raspodelu društvenog bogatstva, da sva deca imaju pravo na besplatno školovanje, a bolesni na lečenje. To ne može da bude privilegija bogatih. Ako u 21.veku školovanje i lečenje treba da bude privilegija bogatih onda mi ništa nismo uradili u progresu čovečanstva zato su te socijalne ideje osnova ljudskog progresa i našeg programa- rekao je Dačić i ocenio da je Koalicija SPS-JS postavila dobre temelje za našu buducnost.

*Naši rezultati su naša izborna kampanja. Vreme izborne kampanje je samo za one koji ništa nisu radili tokom cele godine. Svaki dan za nas koji smo radili predano u interesu Srbije je izborna kampanja*.

Dragan Marković Palma je izjavio da se koalicija zalaže za decentralizaciju.

*Hoćemo da građani budu korisnici budžeta, a ne političari. Hoćemo da se svi građani voze besplatno, da se deca besplatno školuju i idu na more, da se pomogne bolesnima, da sva sela imaju asvaltirane ulice, domove kultura, sportske hale i da se sve to finansira iz budžeta lokalne samouprave. Kada štedite, a ne trošite i te pare date građanima, onda ćete imati ono što piše u našem programu.

Video možete videti na stranici www.infobiro.tv

 

Služba za informisanje GO SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.