Најновије

Ивица Дачић на централној конвенцији Коалиције СПС – ЈС: Моји резултати су моја кампања Вести

Лидер Социјалистичке партије Србије  и министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је, на централној конвенцији Коалиције СПС – ЈС у београдском Спортском центру Ташмајдан, да су резултати које је до сада постигао његова кампања и кампања листе СПС и ЈС коју предводи.

На централној предизборној конвенцији  Дачић је истакао да су ставови листе СПС и ЈС јасни – да су, “пре свега, патриоте и да им је најважнија отаџбина Србија”.

Према његовим речима, основни темељи СПС су социјална правда и једнакост за све грађане, бесплатно здравство и школство.

“Напредак Србије, инвестиције, регионални развој и, пре свега, мир, темељи су принципа наше коалиције”, рекао је Дачић на централној предизборној конвенцији на београдском Ташмајдану.

“Против смо Сороша, Гејтса, невладиних организација које хоће да управљају светом, које су довеле до тога да нас бомбардују, које стално измишљају нове начине да завладају светом, па и сада за време короне. Наш народ неће бити експериментално тело за њихове вакцине. Тек када се вакцинишу Гејтс, Меркелова, Макрон, доћи ће ред на нас“, истакао је Дачић.

Он је указао и да СПС-ЈС представља спој младих људи и жена, стручних и угледних људи.

“Међу првих 100 имена је 50 који никада нису били кандидати за посланике, а од првих 50, десет је млађе од 40 година, 43 одсто на листи су жене”, указао је Дачић и додао да се коалиција СПС-ЈС залазе за исте плате мушкараца и жена.

Нагласио је да су ставови СПС-ЈС чврсти и да су патриоте којима је најважнија отаџбина Србија и да “ниједан социјалиста никада није био издајник”.

Истакао је да су темељни принципи коалиције социјална правда, једнакост за све грађане, бесплатно школство и здравство.

“За то се само ми залажемо. Показала је ова криза у којој смо се нашли колико и како су лоше реаговали неки други здравствени системи који су богатији и јачи, али који се темеље на интересу профита. Kада је криза, може да вас спаси само јако државно здравство и јаке државне службе”, подвукао је Дачић.

Kада је реч о Kосову и Метохији, истакао је да је Србија за компромис, али да, ако неко сматра да ће једино о чему ће се разговарати бити признање Kосова, од тога нема ништа.

“Настављамо нашу борбу за компромисно решење, али без диктата“, поручио је Дачић.

Додао је да Србија хоће у ЕУ, али неће ако је не поштују, и да жели да се поштују српски државни и национални интереси, као што је случај са другим државама.

Што се Црне Горе тиче, рекао је да нема шта да дода и подсетио да никада није било да Црногорци позивају НАТО да их брани од Србије.

”Знам само да су увек Срби и Црногорци ратовали против Турака, Албанаца и других за ослобођење Србије и Црне Горе. Све ће да прође. Позивам црногорско руководство да се дозове памети. Сви људи из Црне Горе који живе у Србији су равноправни и имају сва права, а Срба нема ни на једној функцији у Црној Гори”, рекао је Дачић.

Дачић је истакао да су традиција коалиције сви који су били пре, и Тито, и Димитрије Туцовић, Слободан Милошевић, додајући да су они део традиције и континуитета СПС-а.

Истовремено је казао да се мора признати да је партија правила грешке и да оне морају да се исправљају, као што је рехабилитација Александра Ранковића и Филипа Филиповића.

Kазао је да ће се покренути иницијатива да се уведе Дан националног јединства и нагласио да је Србији потребна стабилност.

“Моћи ћемо јаче, боље и више да радимо само ако будемо јаки и освојимо још бољи резултат на овим изборима”, поручио је Дачић.

Он је навео да су његови резултати његова кампања.

“Ја овде не говорим због кампање, већ да покажемо грађанима колико нам је стало до националних и државних интереса”, рекао је Дачић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма указао је на значај очувања српске традиције, додајући да неке државе у свету желе да Србији наметну неке друге вредности.

“Ова коалиција се бори за економске европске вредности, а српску славу, ношњу, морамо да поштујемо, као и српско коло је ушло у листу Унеска“, казао је Марковић и затражио да свако село мора да има културно-уметничко друштво, како би се млади бавили културом и неговали српску традицију, дом културе, терене и амбуланту.

Такође је најавио да ће тражити од својих одборника, након избора да промене буџете општина и градова, скину позиције које су луксуз, и паре преусмере на грађане и градове и општине.

У вези са епидемијом корона вируса истакао је да мора да се захвали лекарима, и додао да се Јагодина посебно захваљује организовањем одласка 1.000 лекара на бесплатно летовање у Грчку, што би, како сматра, требало да учини сваки град.

Указао је да је коалиција СПС-ЈС домаћинска коалиција која се бори да свака породица са децом добије подршку, а родитељи са више деце да имају радно место.

Осврнуо се и на опозицију рекавши да је њој једини програм да мрзе Ивицу Дачића и председника Александра Вучића, док СПС-ЈС има прави програм.

Подсетио је да је Дачић, у договору са председником Србије, успео да победи САД, Велику Британију, Немачку, Француску, које су вршиле притисак на државе света да признају Kосово.

Он је казао да је поново на леђа СПС пало да реши питање које је од виталног значаја за Србију.

На крају, он се осврнуо и на Црну Гору, рекавши да је та држава, коју је изградила Србија, прва признала Kосово, забранила сада Србима да улазе, и ударила на СПЦ.

„Не идите на море у Црну Гору, немојте да пуните буџет Мила Ђукановића. Идите у Грчку где вас воле“, рекао је Марковић.

Изразио је уверење да ће на изборима СПС-ЈС бити вицешампион, а косовским Албанцима је поручио „тешко вама после 21. јуна“.

„Не претим да ћемо да ратујемо, али поново Дачић иде у бели свет“, закључио је он.

Директор KБЦ “Др Драгиша Мишовић” Владимир Ђукић истакао је да су здравствени радници и Србија добили битку против вируса корона, јер “не улазимо у битке без намере да победимо”, што је, каже, уједно и основа СПС-а.

“Наше опредељење је показало да без државног здравства нема успешног лечења. Само богатство не помаже. Границе су биле затворене, једино су српски лекари могли да дају шансу за оздрављење. Због тога што смо дали сигурност грађанима, здравственом систему Србије, с поносом можемо да гледамо у будућност и да даље могуће таласе вируса дочекујемо спремни“, подвукао је Ђукић.

Истакао је да Србија има младост, памет и снагу да побеђује и у будућности.

У Србији, према речима Ђукића, никако не треба више да буде као некада раније – да без конкуренције, без знања, са куповином диплома, покушамо да уђемо кроз задња врата ЕУ.

Будућност ће, како је истакао, бити обележена знањем, стручношћу, посвећеношћу и преданим радом.

“Људи који носе напредак треба да буду стварни хероји као што су били у претходном времену. Лако смо заборавили поплаве и бомбардовање. Деценије су требале да се сетимо хероја са Kошара. С поносом могу рећи да СПС и ЈС, овај пут, 21. јуна, излазе спремни, поносни, чистог образа, поносни и уздигнута чела”, казао је Ђукић.

Министар рударства и енергетике, потпредседник СПС-а Александар Антић рекао је да њихова листа иде пред грађане високо подигнута чела, јер су радили вредно и посвећено, с коалиционим партерима “раме уз раме” и направили резултате.

“Поново тражимо одговорност од грађана, јер је то за нас част и спремни смо да радимо најбоље што можемо. Ту част не могу да добију они који раде против Србије, они који ће побећи са часа демократије 21 . јуна, већ само они који 24 сата раде за Србију. Дачић је радио и постигао резултате. Уз Дачића и Александра Вучића, Србија је боље место за живот”, рекао је Антић.

Шеф београдских социјалиста и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић рекао је да та листа води јасну политику која подразумева бригу о људима, угроженима, деци, најстаријима, социјално одговорну државу која води рачуна о сваком појединцу.

“Најважније, вратили смо наду и осмехе на лице људима у Србији”, рекао је Никодијевић и захвалио свима који подржавају СПС и ЈС, који су, каже, “ветар у леђа и обавеза да се још јаче боре за своје идеале”.

Најбоља студенткиња Правног факултета у Новом Саду, трећа на изборној листи Дубравка Kраљ истакла је да коалиција СПС-ЈС даје младима могућност да се њихов глас “ори“, и то не само на скуповима, већ и у Скупштини Србије.

Челисткиња Јелена Михаиловић, која је подржала листу СПС-ЈС, на конвенцији се представила на свој начин – свирајући чело.

Лидер СПС-а Ивица Дачић завршио је вечерашњу предизборну конвенцију на Ташмајдану у свом стилу – уз песму “Тамо далеко”.

Дачић је на крају обраћања позвао све окупљене да запевају заједно.

“Урадићу нешто што ниједан политичар до сада није, али можда ће од сада”, рекао је Дачић и запевао “Тамо далеко”, а капела.

Kонвенција је, затим, завршена уз ватромет.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести|Избори 2020