Најновије

Проф. др Славица Ђукић Дејановић у Инсајдер дебати на Н1: Бојкоташи су кукавице Вести

Проф. др Славица Ђукић Дејановић, потпредседница СПС-а у Инсајдер дебати изјавила је да на изборе не излазе кукавице, јер је то прилика да их грађани оцене.

Позив грађанима да на изборе 21. јуна изађу упутила је Ђукић Дејановић, уз напомену да је то прилика да се определе за будућност наредне четири године.

“То је прилика и уставна и законска обавеза да просто нове снаге у парламенту и локалном нивоу направе и реализују планове који ће бити у интересу грађана. Грађани ће наравно оценити наших осам година рада управо на овим изборима и то ће бити прилика да сви ми који смо политички актери добијемо оцене од грађана”, изјавила је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику у Инсајдер дебати.

На коментар Маринике Тепић са којом се сучељавала у овој дебати да је СПС “киднапована организација од СНС која је платила велику цену саучесништва са режимом”, Ђукић Дејановић одговара да је СПС партнер у коалицији којом је врло задовољан.

“Ако бих била саркастична, морала бих да се захвалим на бризи о СПС и да кажем – не брините за нас. Ми само партнери у овој коалицији и врло смо задовољни”, истиче она.

“Ми имамо активно учешће у сваком кораку, наравно с оном снагом којом располажено, имамо пет министара у Влади. Наш посланички клуб је мањи, њихови амандмани пре прођу него наши, али ми немамо суштинских разлика”, наводи она.

Како каже, разлог зашто део опозиције излази на изборе јесте што су разговори између представника власти и опозиције на Факултету политичких наука дали резултате.

Тврдњу Тепић да је у појединим болницама већ почето са пописивањем радника који ће гласати за Српску напредну странку, коалиционог партнера СПС-а, Ђукић Дејановић оцењује као њој непознату.

“Ја за такве ствари заиста не знам и тврдим да никада нисам у таквим стварима учествовала. Ни ја, ни све моје колеге с којима сам у комуникацији. Ако сте заиста добили тај списак и потписали га, извините, ја некако мислим да је проблем у вама”, сматра она.

Наводи да су избори прилика кад ће грађани оцењивати и став оних који бојкотују изборе и да сасвим уважава да има оних који сматрају да не треба изаћи на те изборе.

“Увек је било белих папирића и да будем искрена то су увек биле помало кукавице за мене”, наводи она.

Како каже, “ко се боји врапца тај конопље не сеје”.

“Врапци су просто резултати изборе, а конопље је изборна воља грађана. Ако неко ко хоће да се бави политиком, хоће нешто да мења, па и тај закон о изборима, он мора да седне у посланичку клупу и да га мења”, сматра потпредседница СПС-а.

Извор: Н1

фото: Танјуг