Најновије

Никодијевић: Град Београд наставља да подржава младе и талентоване људе Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић уручио је данас признања „Звезде Београда 2019” удружењима, институцијама и појединцима за најбоље пројекте чије су активности подржане на конкурсима организационих јединица Градске управе Града Београда. Признања су заједно са председником Скупштине града уручивали и члан Градског већа Драгомир Петронијевић, подсекретар за спорт и омладину Никола Рајичић и заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић.

Никодијевић је рекао да овај догађај полако прелази у традицију, будући да се признања „Звезде Београда” додељују четврту годину заредом.

– За те четири године имао сам прилику да упознам много сјајних људи и удружења, који су радом и креативношћу успели да унапреде квалитет живота у нашем граду. Београд је милионски град и јасно је да као највећа локална самоуправа у земљи морамо да „покривамо” веома широк дијапазон друштвених области. Ипак, не би требало очекивати да држава, Град или одређена установа могу да обухвате све друштвене потребе. Потребно је да буде укључен невладин сектор, различите врсте удружења, као и друштвено-ангажовани појединци. Они ће у остваривању заједничких циљева бити партнери Града Београда. Људи који воде Канцеларију за младе и надлежне секретаријате, препознали су таленат, труд и знање добитника ове награде. Током последњих година уложено је много времена, труда и средстава како бисмо заједничким трудом радили на бољој промоцији Београда, али и бољем квалитету живота свих суграђана – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, постоји пуно области које Град Београд подржава. Како је рекао, ту су пре свега најталентованија деца, ученици, спортисти, млади научници…

– Подстичемо младе предузетнике и креативне људе, који својим сјајним идејама унапређују живот у Београду, и то ће остати политика Града Београда и у наредном периоду. Верујем да ће традиционалну доделу ових признања наставити људи који ће наследити функције које сада обављамо. Признања која данас додељујемо јесу симболична, али представљају израз захвалности на уложеном труду, енергији и креативности. Верујем да има још пуно појединаца који су заслужили ове награде, али и да ћемо препознати и успети да захвалимо свима који овај град задуже на одређени начин. Надам се да ће добитницима награда представљати подстицај да и даље буду друштвено одговорни и ангажовани. Уколико само један човек осети бољитак, знамо да наш труд није био узалудан – додао је Никодијевић и честитао добитницима награда, рекавши да су им врата Скупштине града увек отворена, те да подршка за добре идеје и квалитетан рад неће изостати.

Драгомир Петронијевић је изразио задовољство због прилике да и ове године учествује у додели признања и том приликом поручио младима да никада не одустају пре остварења циља.

– Имамо срећу да живимо у граду који делимо са много талентованих људи. Свестан сам да као Скупштина града можда не успемо увек свима да кажемо „хвала”, али се из године у годину трудимо да „станемо иза што више људи”. Заједничким радом желимо да промовишемо наш град и земљу, али и „српску памет”. Постоји безброј примера када су наши сугрђани са инвалидитетом постизали сјајне резултате, а то су људи који не траже изговор већ решење. То је најбоља промоција Београда и наставићемо заједно да радимо на решењима која ће наш град учинити бољим и лепшим местом за живот – рекао је Петронијевић.

Заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић је подсетио да су данас награђени најбољи пројекти финансирани од стране Града Београда.

–  Драго ми је да се после тешке ситуације у којој се нашла наша земља, али и практично читав свет, на неки начин враћамо у нормалу и награђујемо људе који су Београд учинили бољим местом за живот – рекао је Марковић.

Један од добитника признања, глумац Миодраг Радоњић, истакао је специфичност ове награде јер, како је рекао, долази од стране града у којем је рођен, живи и ради.

– Ово признање представља и одговорност јер нас обавезује да наставимо да дајемо допринос у областима којима се бавимо – рекао је Радоњић.

Признање „Звезде Београда 2019” добило је 20 удружења, институција и појединаца, на предлог Канцеларије за младе, Фондације за младе таленте, Савета за запошљавање, Секретаријата за социјалну заштиту, Секретаријата за заштиту животне средине и Секретаријата за привреду, чиме се потврђује одлучност Града Београда да давањем подршке оснажи удружења, институције и појединце на пројектима од значаја за град Београд.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.