Најновије

Ивица Дачић на предизборном скупу у Сава центру: Нема стабилности Србије без јаког СПС-а Вести

Нема стабилности Србије без јаког СПС, изјавио је лидер социјалиста Ивица Дачић на предизборном скупу у Сава центру и додао да та странка има постојане и јасне ставове који су изражени у идеји левице, али и патриотизму који је доказан делима.

Дачић је рекао да је Србија преокренула дијалог са Приштином због тога што су различите земље почела да повлаче признање Kосова.

„Ја сам захвалан Александру Вучићу зато што нам је дозволио то да радимо“, рекао је Дачић и својим члановима поручио да морају да се боре за своју идеју.

„Мислите да је мени било лако кад идем да јурим да неке земље за које не знате где се налазе повуку признање Kосова. Нити има роминга тамо, да ме отме неко тамо не бисте ни знали. Или ви дођете тамо, а Американци их већ звали да не повуку признање“, рекао је Дачић.

Kако је додао, Србија се због повлачења признања Kосова вратила за преговарачки сто са бољим картама у рукама, а Албанци у Приштини су, каже, сада добили лоше карте.

„Могу да варају колико хоће, али са лошим картама не може ништа да се уради“, навео је Дачић.

Поновио је да међу социјалистима никада није било издајника и зато му је, каже, драг стих: „Ми стојимо постојано. Тако је било пре 50 година, тако је и данас“, рекао је Дачић и истакао да је СПС партија континуитета, од Светозара Марковића, Димитрија Туцовића, Тита, Слободана Милошевића, њега и оних који су рођени после 5. октобра.

Он је више пута изразио незадовољство резултатима које је СПС остварио на Новом Београду, а појединим члановима поручио да не могу да возе најскупље аутомобиле, а да не могу да докажу како су их зарадили.

„Не односи се то на Нови Београд само, већ и на друге општине. Морамо да будемо пример. Лично ћу да преконтролишем ко шта вози и колико троши“, рекао је Дачић.

Дачић је истакао да није дошао никог да убеђује да гласа за њега и СПС, наводећи да је он сваки дан радио за Србију и да су његови резултати кампања.

Функционер Социјалистичке партије Србије Александар Антић рекао је да са великом оптимизмом очекује наредне изборе 21. јуна, наводећи да је уверен да ће социјалисти остварити резултат којим ће бити поносни.

Он је додао да СПС треба да буде поносна на резултате министра спољних послова Ивице Дачића који је, како каже, обишао земљину куглу и успео да врати углед Србије у свету. „Kосово је било решено питање, а после низа дипломатских корака смо у позицији да можемо да имамо разговоре“, навео је Антић.

Kао један од највећих успеха Владе Србије, Антић је навео чињеницу да је 18 земаља повукло признање Kосова.

„Мислим да је за нас важно што смо постигли успехе борећи се за нашу политику и што је на челу те борбе био Ивица Дачић“, навео је Антић и додао да су председник Србије Александар Вучић и шеф српске дипломатије Дачић променили Србију и унапредили квалитет живота.

Србија је, према Антићевим речима, данас боље место за живот него пре 10-20 година.

Антић је истакао да су пред Србијом многе дипломатске акције које ће, верује, предводити Дачић.

На предизборном скупу наведено је да је први на листи социјалиста на Новом Београду, односно њихов кандидат за председника општине Нови Београд историчар Предраг Марковић који је рекао да грађани треба да гласају за ону странку у којој знају макар пет водећих људи од којих макар једног воле и поштују. То је, како је рекао, његова формула за изборе.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести|Избори 2020