Најновије

Ружић у интервјуу за Данас: Скупови СПС-ЈС нису ризични, придржавамо се свих мера Вести

Бојкот је легитимно право оних који сматрају да ће тиме испунити свој политички циљ, на другој страни сматрам да је бојкот обесмишљен управо од стране оних који су га први промовисали.
То је за Данас казао министар државне управе и локалне самоуправе и функционер Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић, одговаравши на питања грађана на нашој Фејсбук страници.

Он је оценио да је бојкот „неодговоран према онима који су у тим политичким опцијама препознавали неку рефлексију својих животних циљева“ а чије је право да буду представљени у парламенту укинуто.

„Мислим да бојкот неће утицати чак ни на излазност, ми традиционално имамо један број људи који није жељан да излази на изборе, који није тако мали, а у овом случају више од 150.000 људи неће бити цифра која на изборе неће изаћи изазвана позивом на бојкот“, навео је Ружић, додавши да ће се они који заговарају бојкот „претворити у друштво мртвих песника“.

На питање да ли сматра да је ризично одржавати митинге у овом тренутку, као што СПС ради, Ружић је одговорио да не сматра да је то ризично и да се на тим скуповима придржавају свих мера.

„У овим специфичним околностима изналазимо начине да дођемо до грађана и грађанки, јер смо то у протеклих 30 година радили у свакој кампањи, то је наш вид кампање. Ми свакако радимо и онлајн кампању, али је важно да дођете до људи, да им стиснете руку, да их питате који проблем имају, мислим да то и наш председник Ивица Дачић, па и наш коалициони парнер Драган Марковић Палма, раде на један лежеран, али одговоран начин“, казао је Ружић, додавши да о томе не треба дизати велику прашину.

Сећања на бившег председника Слободана Милошевића, како је рекао, дели на званична и приватна.

„Нисам ја ту био нешто високо котиран, по први пут сам више пута седео са њим тек након 5. октобра и, нажалост, мада ми је то била част, тада био један од првих функционера СПС који је позван када је почела та такозвана косовска оптужница и присуствовао суђењу у Хагу“, истакао је.

Он сматра да је на историчарима да одређују која је била улога Милошевића, а да он само може да констатује да је, уз све врлине и мане, „он био државник, да је за време његовог политичког успона враћено достојанство тадашњој Савезној Републици Југославији, да је уведен вишепартијски систем, медијске слободе“. Милошевић је, како је рекао, обележио један историјски период, чега се СПС не стиди, али су спровели „низ еволутивних реформи након 2000. године“.

„Они који воле да критикују и да кажу да смо партија прошлости обично то кажу зато што они ту прошлост немају, ми се нашом прошлошћу поносимо“, казао је Ружић.

На питање како коментарише што у последње време испада све више локалних функционера СПС који нападају Српску напредну странку и да ли ће се овај сукоб прелити и на републички ниво одговорио је да то није приметио, али да су, и ако је било тих примера, то појединачни случајеви.

Један читалац је нашег саговорника питао због чега је нападао Вучића у медијима „да би моментално престао када је устоличен ту где је сада“, на шта је Ружић узвратио да ствари које је говорио тада мисли и сада, али да су се „променили наслови“.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.