Најновије

Ивица Дачић и Драган Марковић Палма у Лајковцу и Ваљеву Вести

У оквиру предизборне кампање Коалиција СПС – ЈС је посетила Лајковац и Ваљево. У препуној сали “Студент“ у Ваљеву члановима и симпатизерима су се обратили потпредседник СПС Ђорђе Милићевић, кандидат за градоначелника Ваљева Ђорђе Милановић, председник ЈС Драган Марковић Палма и председник СПС Ивица Дачић.
Ивица Дачић је оценио да је Србији потребна политичка стабилност, „Србији је потребно да има дан националног јединства. Доста јој је подела по различитим шавовима. Морамо да схватимо да партија и покрета има милион, а Србија је само једна. И зато нам треба јака и моћна Србија“.
Дачић је навео да је био пре много година на отварању споменика Десанки Максимовић у Ваљеву и да то помиње зато што некима пада на памет да српску децу ослободе „обавезе“ да уче о Десанки Максимовић. „Па где ћете већи ударац на српску историју, традицију и културу него што смо у стању ми себи сами да забијемо. Не требају нам непријатељи. У име наше Коалиције хоћу да кажем да смо ми за очување српске традиције као што чувамо и нашу политичку традицију“ рекао је Дачић.
Дачић навео да је био у Кини када се појавила корона, као и у многим земљама за време епидемија малих богиња, колере, еболе, и у земљама где је заражено 20 до 30 посто становништва сидом или где у сваком тренутку постоји опасност од маларије. „Све то сам прошао. Јуче сам се тестирао и негативан сам, а ја сам у ствари позитиван“ навео је Дачић.
„Ми социјалисти волимо да се заљубљујемо пуно. Углавном у наше коалиционе партнере. Зато вас позиван да гледате да остварите што бољи изборни резултат јер само јака Србија и наша Коалиција са Јединственом Србијом гарантује не само идентитет него и наш континуитет и што већи утицај на политичку сцену Србије“ рекао је Дачић и додао да „све што радимо имамо само једну ствар која је виша од нас, а то је мајка Србија. Живела Србија.
Извор и фото: Служба за информисање ГО СПС

Категорије: Вести|Избори 2020