Најновије

Коалиција Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија одржала предизборни скуп у Јагодини Вести

У оквиру предизборне кампање Коалиције СПС – ЈС председник СПС, Ивица Дачић и председник ЈС, Драган Марковић Палма су се на величанственом скупу обратили грађанима Јагодине.

“Овде у Јагодини, цитираћу Јованчу Мицића:“Цео свет обиђох, али као Јагодину нигде не нађох”. Ја то могу мало и да изменим и да сваки пут када се вратим у Србију кажем “Цео свет обиђох, али као Србију нигде не нађох”. Ми смо дужни да учинимо све за нашу мајку Србију и зато Србија може да рачуна на нас, на Палму и мене да ћемо до краја штитити државне и националне интересе”, изјавио је председник СПС – а Ивица Дачић.

“До 2012. године преко 70 држава је признало једнострано проглашену независност Косова, а од 2012. године више је земаља повукло признање Косова него што је признало и то смо радили сви заједно са председником Вучићем и Владом Србије и то ће остати уписано у историји да је 18 земаља повукло признање Косова и да Косово више нема већину у Уједињеним нацијама. Они кажу из Приштине “или признање или ништа”. Ја могу одмах да им кажем, ако је тако онда је наш одговор “Ништа”. Са Вучићем, са мном и са Палмом Србија више ништа не мора, већ једино може, ако је то у њеном националном и државном интересу. Александар Вучић нема поузданијих сарадника од наше коалиције. Сви желимо да Србија буде јака, а да би била јака она мора да буде стабилна, а да би била стабилна треба да буде политички стабилна, а то може само са јаким политички факторима”, истакао је Дачић.

„Ми смо народу показали да знамо да радимо, да смо верни мајци Србији и да може да рачуна на нас и даље када је у питању стабилност и интерес Србије. Драго ми је што смо овде у Јагодини на истој листи за локалне изборе са СНС и Александром Вучићем, нашим коалиционим партнером и поносни смо на све што смо добро урадили за Србију за ових осам година. Жао ми је што Вучић није прихватио мој предлог да и на парламентарним изборима идемо на једну листу, јер по мојим скромним проценама било би 240 према 10 у том случају“ закључио је Дачић

“Само економски јака држава, као што је данас Србија може бити независна и да истрпи све притиске од стране неких великих сила. За разлику од бивших министара спољних послова Србије који су, када су се враћали у Србију, доносили само високе рачуне из скупих хотела и дипломатске поразе, Дачић, који је 30 пута обишао земаљску куглу доноси отпризнавања једнострано проглашеног независног Косова”, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

“Ја поштујем европске економске вредности, али за оне, а ви знате добро које, никада нећемо гласати”, изјавио је Марковић. “Ако би се мерило по градовима где је шта урађено, Јагодина је већ у Европској унији. Са два нова инвеститора из Немачке и Аустрије који ће ове године отворити своје фабрике, у Јагодини данас имамо 14 страних инвеститора. На локацији где је данас туристички центар у Јагодини, и Аква парк пре 2004. године и нашег доласка на власт овде су биле коприве и коров“ рекао је Драган Марковић Палма и додао: „Ви Јагодинци пуните буџет Србије. Суфицит у нашем граду постоји већ четири године, а прошле године је износио 9 милиона долара. Када би сви градови имали суфицит никада не би биле смањене пензије и плате, већ би се повећавале, не годишње, него свака три месеца“.

Наша коалиција има дела која су видљива. Ивица Дачић и ја смо прави представници аутентичног српског домаћина. На локалним изборима у Јагодини на заједничкој листи су и Јединствена Србија и СПС и Српска напредна странка јер смо последње четири године заједно добро радили у интересу грађана. Породица је основни стуб свега у животу и зато ова  коалиција толико дуго траје, јер ми смо као једна породица”, поручио је Марковић.

Предизборном скупу у величанственом амбијенту излетишта „Поток“ у Јагодини, присуствовали су и функционери СПС -а и Јединствене Србије, као и кандидати за народне посланике и за одборнике у Јагодини.

Служба за информисање ГО СПС