Најновије

Никодијевић: Возила на електрични погон за очување Аде Циганлије Београд

Јавно предузеће „Ада Циганлија” обезбедило је јединствени еколошки начин транспорта посетилаца у виду четири ризорт возила на електропогон и три електрична минибус возила за оне делове овог београдског излетишта који нису доступни за моторна возила, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић за ТВ Прва.

Никодијевић је подсетио да се овим возилима смањује притисак оних који долазе аутом на Аду, а погодна су и за транспорт посетилаца од паркинга до купалишта.

– Наша намера је да смањимо притисак гостију који долазе на Аду аутом и желе да уђу на другу рампу, па се крећу аутомобилима по излетишту. Ада Циганлија је културни, спортски, рекреативни и туристички центар Београда и морамо да је заштитимо у еколошком смислу. Ада није мала, има више од осам километара у обиму. Како бисмо гостима омогућили да лакше стигну до својих одредишта, увели смо ризорт возила којима ће бесплатно моћи да се превезу. Возила ће ићи кружно и на неколико минута са десне обале, а биће ту и три минибус возила која ће превозити туристе из Радничке улице, односно са леве обале па све до шпица Аде – казао је Никодијевић, нагласивши да је важно посетиоцима обезбедити потребан комфор уз праћење еколошких стандарда.

Он је истакао да су и за службе овог градског предузећа обезбеђени електротротинети који ће се употребљавати уместо досадашњих возила.

– Настојимо да из године у годину успостављамо стандарде који постоје у свим развијеним земљама, како би Ада Циганлија наставила да буде једно од најбољих излетишта те врсте – казао је председник Скупштине града.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.