Nikodijević: Vozila na električni pogon za očuvanje Ade Ciganlije Beograd

Javno preduzeće „Ada Ciganlija” obezbedilo je jedinstveni ekološki način transporta posetilaca u vidu četiri rizort vozila na elektropogon i tri električna minibus vozila za one delove ovog beogradskog izletišta koji nisu dostupni za motorna vozila, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević za TV Prva.

Nikodijević je podsetio da se ovim vozilima smanjuje pritisak onih koji dolaze autom na Adu, a pogodna su i za transport posetilaca od parkinga do kupališta.

– Naša namera je da smanjimo pritisak gostiju koji dolaze na Adu autom i žele da uđu na drugu rampu, pa se kreću automobilima po izletištu. Ada Ciganlija je kulturni, sportski, rekreativni i turistički centar Beograda i moramo da je zaštitimo u ekološkom smislu. Ada nije mala, ima više od osam kilometara u obimu. Kako bismo gostima omogućili da lakše stignu do svojih odredišta, uveli smo rizort vozila kojima će besplatno moći da se prevezu. Vozila će ići kružno i na nekoliko minuta sa desne obale, a biće tu i tri minibus vozila koja će prevoziti turiste iz Radničke ulice, odnosno sa leve obale pa sve do špica Ade – kazao je Nikodijević, naglasivši da je važno posetiocima obezbediti potreban komfor uz praćenje ekoloških standarda.

On je istakao da su i za službe ovog gradskog preduzeća obezbeđeni elektrotrotineti koji će se upotrebljavati umesto dosadašnjih vozila.

– Nastojimo da iz godine u godinu uspostavljamo standarde koji postoje u svim razvijenim zemljama, kako bi Ada Ciganlija nastavila da bude jedno od najboljih izletišta te vrste – kazao je predsednik Skupštine grada.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.