Најновије

Бранко Ружић за Курир: Део сам тима који увек хоће победу Вести

Бранко Ружић, Социјалистичка Партија Србије (СПС)

– Изборна утакмица ће бити одржана у складу са законом прописаном процедуром, која је била актуелна и иницирана управо у временима када су доносиоци политичких одлука били они који те услове сада третирају као „нефер“. Подсетио бих и на витално побољшање изборних услова који су проистекли, између осталог, и из препорука ОЕБС и ОДИХР. То је практично, фино подешавање законодавног оквира, као и ажурирање ЈБС, чиме су услови унапређени. Специфичност овог изборног циклуса може се само огледати у атипичној кампањи која је узрокована не тако давним санирањем негативних последица ковид 19. Међутим, живот тече даље и изборна утакмица је само делић тог мозаика који представља живот и друштвене процесе.

Коме од опозиционих странака прогнозирате прелазак цензуса?

Бранко Ружић, Социјалистичка Партија Србије (СПС)

– Било би с моје стране некултурно и претенциозно да своје политичке опоненте на овим изборима сврставам у категорију испод и изнад цензуса. Ипак сви учествујемо у изборној трци под истоветним условима и ред је да сачекамо 21. јун и пролазак кроз циљну равнину. Врховни политички арбитар су грађани Србије и они су власни да свима нама одреде позицију. Интимно, не верујем да ће више од три-четири листе са опозиционог спектра бити у прилици да добију довољни легитимитет за улазак у парламент.

С ким бисте могли у коалицију, ко би све дошао у обзир за сарадњу?

Бранко Ружић, Социјалистичка Партија Србије (СПС)

– Државотворна оријентација, бољитак за Србију и њене грађане, економски развој, привредни раст, реализација капиталних инфраструктурних пројеката у саобраћају, енергетици, ИТ сектору, баштињење европских вредности и оријентација ка ЕУ уз поштовање националних интереса и дигнитета Србије јесу теме које су нама оријентир за сарадњу са потенцијалним партнером у интересу грађана. Евидентно је да такве критеријуме ни близу не испуњавају опције које се налазе на опозиционој страни спектра.

Да се ви питате, на који начин бисте решили горућа питања, попут косовског и поново актуелизованог црногорског?

Бранко Ружић, Социјалистичка Партија Србије (СПС)

– Косовски Гордијев чвор може бити развезан искључиво мудром спољном политиком, дипломатском активношћу, континуираним неисцрпним дијалогом без ултимативних решења било ког од актера који је инволвиран у разговоре са државним врхом Србије. Било би неодговорно да било који појединац, политичар излази с решењем спрам својих субјективних процена и оцена. Било би то несврсисходно и погрешно. Што се тиче ситуације у Црној Гори, евидентно је да бити Србин у тој држави представља политичку, а не националну припадност, и то је велики испит за демократију који ће свакако полагати грађани Црне Горе. Не мешајући се у унутрашње ствари ЦГ, наша је уставна обавеза да бринемо о нашим сународницима, њиховим политичким правима и верским слободама, и то ма где се они налазили на планети.

Уколико би вам се указала прилика за министарско место, који бисте ресор најрадије водили?

Бранко Ружић, Социјалистичка Партија Србије (СПС)

– Део сам тима који увек тежи победи. Свој скромни допринос у интересу Србије увек сам спреман да дам ма где се налазио на политичкој сцени. Није време нити ми елементарно васпитање дозвољава да се бавим спекулацијама и хипотезама, тако да о „указивању прилика“ заиста не размишљам.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.