Најновије

Ивица Дачић  у Сремској Митровици и Богатићу Вести

У оквиру предизборне кампање Коалиције СПС-ЈС Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије обишао је Сремску Митровицу и Богатић.

„Ми имамо две основне поставке, рекао је Дачић окупљенима у Сремског Митровици – а то су патриотизам и црвена боја, односно социјалистичка идеологија. Патриотизам значи да ћемо да урадимо све за нашу Србију. Зато смо и ставили наш слоган „Ми стојимо постојано као клисурине, проклет био  издајица своје домовине“. Увек било и увек ће бити проклет. А што се тиче наше идеологије то је бар јасно, и јасно се види и по заставама и по боји и по залагањима за принципе социјалне правде и једнакости и равноправности“.

„Овај округ је за нас, за целу Србију веома битан“ оценио је Ивица Дачић и додао: „То је гранични округ где је било доста проблема, на целој овој линији, неколико стотина година уназад. И свима мора да буде јасно да је развој овог округа  стратешки интерес Србије, зато што је у историји Србија увек нападана из овог правца. Не говорим сада само о рату, говорим о свему осталом – о борби за овај простор, за свест људи, за националну структуру. Сви морају да знају да је прошло то време када је неко Србији наређивао шта Србија мора. Србија данас ради само оно што је у нашем интересу“.

Потпредседник СПС и председник ПО СПС Војводине Душан Бајатовић је рекао да Социјалистичка партија у свом чланству „има и поштене људе и довољно знања и има добру намеру. Док социјалисти имају могућност да брину о Србији наше ће  мисли и дела бити патриотска, док имамо могућности да утичемо на економска дешавања она ће бити обојена социјалном правдом, социјалном државом, једнаком шансом за све“

„Ја знам да је Срем био црвен, знам да ми можемо да се ујединимо и знам да можемо да кренемо полако али сигурно ка успостављању националног јединства. Национално јединство и политичка стабилност су услов да се у будућности опстане. Ми социјалисти бићемо део фронта који ће се супротставити савременом фашизму. Савремени фашизам то је нови светски поредак који нас је бомбардовао. Бићемо део фронта који ће се супротставити експлоатацији радника и бићемо део фронта који жели да осавремени и покрене Србију“ закључио је Бајатовић.

Служба за информисање ГО СПС

Категорије: Вести|Избори 2020

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.