Dačić i Lavrov: Znamo ko su nam prijatelji Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbija Ivica Dačić sastao se danas sa svojim kolegom ministrom inostranih poslova Rusije Federacije Sergejem Lavrovim. Šef srpske diplomatije tom prilikom je izjavio da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temelju strateškog partnerstva i obe strane su spremne za njihovo dalje produbljivanje u svim oblastima.

Tokom zajedničke konferencije za novinare, ministar Dačić je rekao da zahvaljujemo Rusiji na doslednoj podršci za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i našim naporima da pitanje KiM rešimo mirnim sredsrvima, putem dijaloga bez ucena, i bez favorizovanja jedne od strana, posebno kad je reč o zapadnim partnerima. Dačić je rekao da nekima smeta razvoj odnosa Srbije sa Rusijom i Kinom i drugim prijateljskim zemljama, ali da se ne može nametati Beogradu ko će mu biti prijatelj.

Šef ruske dilomatije Sergej Lavrov izjavio je danas, posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, da Moskva pruža podršku pravima Srbije na Kosovu i da osnovni značaj pri rešavanju tog problema treba da ima rezolucija 1244 Savreta bezbednosti Ujedinjenih nacija, “koja je i dalje aktuelna”. Lavrov je rekao da je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razmenio informacije vezane za rešenje kosovske krize i da deli zabrinutost Srbije.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.