Најновије

Интервју Томе Филе за Ало: Тајкуни су уништили средњу класу Вести

Тома Фила, најпознатији српски адвокат и кандидат за посланика СПС-а открива да је у судници највише волео да помаже “малим људима” у сукобу са “великим људима”, док је у политику ушао као представник средње класе, која ради, зарађује и плаћа порез. Одлучио је да се бори за права те средње класе, јер су је малтене уништили тајкуни, које он сматра лоповима.

Бранили сте многе политичаре међу којима су били Слободан Милошевић, Горан Хаџић, Никола Шаиновић…знате какве су закулисне радње на политичкој сцени, зашто сте ушли у политику?

Повукао сам се из суда 2015. године, иако сам још активан у адвокатури и тада сам одлучио да дам свој допринос СПС-у. Моје време је прошло, јер су судије моје генерације отишле у пензију и нисам хтео да се борим са децом у судницама. Постао сам адвокатски приправник када сам имао 21,5 годину. Када сам отишао у пензију имао сам стажа колико хоћете.

Зашто сте се приклонили баш социјалистима?

Ивица Дачић ми је понудио место у Председништву, као знак захвалности те странке за све што сам урадио у Хагу. СПС траје 2 века, има кадрове од радника до чланова Академије, без нас нико не може, јер су покрети као што је “Метла” само за једнократну употребу.

Замерали сте Зорану Ђинђићу да је говорио лепо, али да ДОС ништа од тога није остварио, већ је прешао у лоповлук. Шта код СПС-а истичете као посебну вредност?

Поносим се патриотизмом моје странке! Припадници ДОС-а су причали о милионима Слободана Милошевића, а Млађан Динкић је помињао да је новац са тајних рачуна изнет на Кипар, али ништа нису нашли, нити показали. Режим Ђинђића ме је снимао, пратио и прислушкивао, када сам то изнео у јавност имао сам доказе. БИА има те снимке, па чак и име човека који је био задужен за моје праћење.

Хашки трибунал је смишљен због Слобе

За Хаг сте рекли да је правна срамота, шта мислите зашто Ратко Младић тамо нема здравствену негу, иако тренутно бије битку за живот?

Неће да схвате да им треба жив човек, ако хоће да га осуде. Вероватно их уопште није брига и на то гледају по принципу ако умре, то је само један мање. Хашки трибунал је будалаштина. Смишљен да закачи Слободана Милошевића. У Хаг смо предали нашу политичку елиту, 3 председника и 2 начелника Генералштаба.

За кога ћете се борити у Народној скупштини Србије?

Ја сам представник средње класе, која ради, зарађује и плаћа порез. Ти људи су некада од своје плате и регреса могли да оду на море, а сада су малтене нестали због тајкуна, које не сматрам успешним људима, већ лоповима! За ту средњу класу желим да се борим.

Познати сте као човек без длаке на језику, да ли ћете се држати партијске дисциплине?

Нема код нас партијске дисциплине, ми имамо лепо васпитање и договарамо се! Ивица Дачић је најбољи српски политичар. Дуго је опстао на политичкој сцени, што је доказ да је способан.

Како оцењујете стање у српском правосуђу?

Први избор судија треба да буде у Скупштини Србије и политика не треба да се меша у то. Важно је да се бирају нове судије, које неће полагати рачуне ниједној партији. И даље осећамо последице реформе правосуђа из 2010. коју су направиле демократе… Без квалитетног правосуђа нема ни јаке адвокатуре.

Извор: Ало

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.