Dačić i Meklaud: Dodatna sredstva Ujedinjenog Kraljevstva za pomoć najugroženijim grupama u Srbiji tokom pandemije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Šan Maklaud.

Ministar Dačić je preneo izraze saučešća povodom velikog broja žrtava pandemije virusa COVID-19 u Velikoj Britaniji, uz uverenje da će Velika Britanija uskoro prevazići sve posledice ove bolesti koja je pogodila ceo svet.

Ambasadorka Maklaud je i ovom prilikom izrazila zahvalnost Ministarstvu spoljnih poslova na podršci i pomoći ukazanoj prilikom repatrijacije britanskih državljana. Istakla je da je Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva izdvojila dodatna sredstva za pomoć najugroženijim grupama u Srbiji tokom pandemije.

U razgovorima je obostrano izražen interes za dalji razvoj i jačanje bilateralnih odnosa i saradnje dve zemlje, kao i intenziviranja političkog dijaloga kada se situacija stabilizuje. S tim u vezi, sagovornici su se složili redovna godišnja razmeni poseta na ministarskom nivou značajno doprinela dodatnom unapređenju bilateralnih odnosa.

Ministar Dačić i ambasadorka Maklaud su razgovarali o međunarodnim aktivnostima Srbije u svetlu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kao i o saradnji Srbije i Britanije u okviru međunarodnih organizacija.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.