Dačić čestitao ministarki Soreide izbor Norveške za nestalnu članicu SB UN od 2021. do 2022. godine Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministarkom inostranih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide.

Ministar Dačić je čestitao Norveškoj na izboru za nestalnu članicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u periodu od 2021. do 2022. godine i poželeo uspešan mandat. Izrazio je nadu da će saradnja Srbije i Norveške u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama biti, kao i do sada, dobra.

Sagovornici su razmenili iskustva dve države u borbi protiv pandemije Kovid-19, a ministar Dačić se posebno zahvalio na pomoći koju je Kraljevina Norveška uputila Republici Srbiji, što je bila značajna podrška u borbi protiv aktuelne pandemije. Istakao je da Republika Srbija i njeni građani izuzetno uvažavaju pomoć i podršku koju Kraljevina Norveška kontinuirano pruža našoj zemlji.

Ministarka Soreide je prenela da je Kraljevina Norveška zainteresovana za dalje unapređenje ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu da je prisutan prostor i za uvećanje bilateralne trgovinske razmene. Naznačila je da je Kraljevina Norveška zainteresovana da izdvoji dodatna finansijska sredstva za podsticaj poslovanja malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji, kao vid pomoći u savladavanju ekonomskih posledica pandemije Kovid-19.

Norveška ministarka inostranih poslova pozvala je ministra Dačića da po okončanju izbornog procesa poseti Kraljevinu Norvešku.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.