Најновије

Антић у Чачку: Убрзана санација гасовода у оштећеног у поплави Вести

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић обишао је радове на санацији гасовода у Чачку, који је оштећен у поплави.
Антић је у изјави за Телевизију Пинк навео да је Западна Морава јутрос око 4.15 часова однела 100 метара гасовода па су грађани и привреда на територији Чачка привремено остали без овог енергента.
Међутим, брзом реакцијом надлежних градских служби, али и “Србијагаса” и њихових извођача, ужурбано радимо како бисмо то отклонили, рекао је министар.
Према његовим речима, тренутно се ради на новом вентилу, који ће омогућити да се изврши преспајање гасом из других праваца тако да ће грађани Чачка добити овај енергент у току данашњег дана.
Он је изразио очекивање да ће током ноћи бити отклоњени најкрупнији проблеми и да ће у току сутрашњег дана сви корисници, укључјући и индустрију, добити гас.
Антић је рекао да у Чачку нема поплављених домаћинстава и да сви корисници имају уредно снабдевање електричном енергијом.
Када су у питању други делови Србије где је дошло до изливања река, он је навео да има мањих проблема и да између 0,1 и 0,2 одсто корисника нема снабдевање струјом јер су негде срушени стубови.
Министар је објаснио да је у поплављеним домаћинствима принудно искључена струја, и да ће тек када се те куће исуше и провере инсталације, сукцесивно у наредним данима бити омогућено снабдевање електричном енергијом.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић рекао је да су на територији тог града одбрањени животи грађана заједничком акцијом више надлежних служби, волонтера, спортиста и мештана.
Он је истакао да већих штета од изливања нема зато што се улагало у водотокове првог и другог реда, при чему је само ЕПС уложио 57 милиона динара у чишћење Овчар бање где је продубљена ада на 27 метара.

Извор: МРЕ