Antić u Čačku: Ubrzana sanacija gasovoda u oštećenog u poplavi Vesti

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić obišao je radove na sanaciji gasovoda u Čačku, koji je oštećen u poplavi.
Antić je u izjavi za Televiziju Pink naveo da je Zapadna Morava jutros oko 4.15 časova odnela 100 metara gasovoda pa su građani i privreda na teritoriji Čačka privremeno ostali bez ovog energenta.
Međutim, brzom reakcijom nadležnih gradskih službi, ali i “Srbijagasa” i njihovih izvođača, užurbano radimo kako bismo to otklonili, rekao je ministar.
Prema njegovim rečima, trenutno se radi na novom ventilu, koji će omogućiti da se izvrši prespajanje gasom iz drugih pravaca tako da će građani Čačka dobiti ovaj energent u toku današnjeg dana.
On je izrazio očekivanje da će tokom noći biti otklonjeni najkrupniji problemi i da će u toku sutrašnjeg dana svi korisnici, uključjući i industriju, dobiti gas.
Antić je rekao da u Čačku nema poplavljenih domaćinstava i da svi korisnici imaju uredno snabdevanje električnom energijom.
Kada su u pitanju drugi delovi Srbije gde je došlo do izlivanja reka, on je naveo da ima manjih problema i da između 0,1 i 0,2 odsto korisnika nema snabdevanje strujom jer su negde srušeni stubovi.
Ministar je objasnio da je u poplavljenim domaćinstvima prinudno isključena struja, i da će tek kada se te kuće isuše i provere instalacije, sukcesivno u narednim danima biti omogućeno snabdevanje električnom energijom.
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da su na teritoriji tog grada odbranjeni životi građana zajedničkom akcijom više nadležnih službi, volontera, sportista i meštana.
On je istakao da većih šteta od izlivanja nema zato što se ulagalo u vodotokove prvog i drugog reda, pri čemu je samo EPS uložio 57 miliona dinara u čišćenje Ovčar banje gde je produbljena ada na 27 metara.

Izvor: MRE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.