Ружић: Почеле електронске пријаве за стручне испите и матичаре Вести

Онлајн пријава за полагање државног стручног испита и посебног стручног испита за матичара је почела, саопштио је министарство државне управе и локалне самоуправе.

Органи државне управе и јединице локалне самоуправе пријаве за полагање тих стручних испита подносиће електронски, путем новог софтверског решења за стручне испите, које је успоставило Министарство уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Министар Бранко Ружић рекао је да је ово први такав систем, јер је у потпуности дигитализован цео процес пријаве, укључујући и процес одлучивања, који је сада лакши и рационалнији.

“Могу се пријавити државни стручни испит и испит за матичаре, а у припреми је и увођење електронске пријаве и за испит за инспекторе“, рекао је Ружић.

Додао је да сваке године неколико хиљада кандидата полаже стручне испите, што показује колико је важно увођење услуга електронске управе у ту област.

“Ови испити су главни тест какве кадрове запошљавамо у јавној управи, а пријаве до сада су подразумевале стари начин слања поштом, прикупљања различитих докумената, што у ери дигитализације не сме да се дешава“, рекао је Ружић.

Приступна тачка том систему биће електронско јединствено управно место на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.