Nikodijević: Pratimo situaciju, najvažnije zdravlje sugrađana Beograd

Situacija u Beogradu po pitanju virusa korona prati se svakodnevno i ukoliko epidemija nastavi da se širi, verovatno će biti uvedene i nove mere, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

– Praktično iz sata u sat pratimo situaciju i ukoliko mere koje su trenutno na snazi ne budu bile dovoljne, odnosno ne budu dale dobre rezultate, Grad Beograd je u svakom trenutku spreman da primeni i druge mere koje bude predložio republički štab u cilju sprečavanja širenja virusa – rekao je Nikodijević za Tanjug nakon sednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je naveo je da će Grad nastojati, koliko god je to moguće, da ekstremne mere ne budu uvedene, ali i istakao da sve zavisi od rezultata na terenu.

– Ukoliko epidemija nastavi da se širi, verovatno će biti uvedene i nove mere – rekao je Nikodijević i istakao da je najvažnije da se sačuva zdravlje ljudi, ali i privredna aktivnost u Beogradu.

Nikodijević je podsetio da je nošenje maski obavezno u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima i dodao da više od 95 odsto putnika u gradskom prevozu nosi maske i pridržava se mera.

Predsednik gradske skupštine zahvalio je građanima što pokazuju da, svesni situacije, spremni su da poštuju mere.

– Da bismo uspeli da zaštitimo ljude, neophodno je da svi nose maske. Nastavićemo i dalje da preko naših nadležnih službi podsećamo građane koji koriste javni prevoz da moraju da imaju zaštitnu opremu i verujem da ćemo uspeti da postignemo zadate ciljeve – rekao je Nikodijević.

On je dodao da objekti zatvorenog tipa, poput tržnih centara, nisu u nadležnosti Grada Beograda, ali da se i tu prati situacija koja je, kako je istakao, zadovoljavajuća.

– Kada je reč o ugostiteljskim objektima na teritoriji Beograda, u ovom trenutku nema zatvaranja niti ograničenja njihovog rada – naglasio je Nikodijević i apelovao na vlasnike i goste da se pridržavaju mera.

Takođe je podsetio da svi zaposleni u ugostiteljskim objektima moraju da imaju zaštitnu opremu, obavezne su dezobarijere i sredstva za dezinfekciju, razmak između stolova, i na otvorenom i na zatvorenom, mora da postoji, a posetioci da poštuju socijalnu distancu.

Prema njegovim rečima, privredna aktivnost i život u Beogradu moraju da se nastave, dok je na svima nama da naučimo da živimo sa virusom koji je pogodio ne samo Srbiju već  i ceo svet.

– Svako novo zatvaranje, svaka nova restriktivna mera u nekom delu ugrožava egzistenciju određenih ljudi. U restoranima, kafićima i noćnim klubovima radi veliki broj ljudi i ne želimo da dođemo u situaciju da moramo da zatvaramo objekte. Zbog toga još jednom apelujem na građane da se pridržavju propisanih mera jer na taj način možemo da sačuvamo zdravlje, ali i ekonomsku aktivnost u glavnom gradu –  zaključio je Nikodijević.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.