Најновије

Милутин Мркоњић: Идеја социјализма и социјалне правде дубоко усађена у грађанима Србије Вести

Почасни председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић рекао је за Н1 да су социјалисти током предизборне кампање били стидљиви и нису истицали
своје резултате, а да су услови епидемије коронавирусом допринели вођењу скривене кампање. Он је рекао и да није страшно ако СПС буде у опозицији, а у том случају ће, како је напоменуо, бити конструктивна опозиција која помаже држави.
Мркоњић је казао да је очекивао да СПС освоји више гласова на изборима јер је идеја социјализма и социјалне правде дубоко усађена у грађанима Србије, а на руководству је било да артикулише те симпатизере.
“Услови болести допринели су скривеној кампањи. А ми смо ту били стидљиви. Код Ивице Дачића смо истакли највише резултате, а он је постигао фасцинанте резултате скидајући 18 земаља са листе земаља које су признале Косово. Остали ресори су остали у другом плану. Нисмо имали снаге да истакнемо наше резултате и наравно да поштујемо коалиционе партнере”, објаснио је Мркоњић гостујући на Н1.
Он је додао да руководство странке мора енергичније да заштити социјалистичке идеје, које им, наводи краду и друге странке.
Упитан хоће ли СПС поново бити део власти, Мркоњић напомиње да није страшно бити опозиција и да се он тога не плаши. Како каже, уверен је да ће нова влада бити формирана брзо.
“Што се тиче улоге социјалиста, ми смо државотворна странка и спремни смо да дамо најбоље кадрове које имамо. Ако будемо опозиција бићемо конструктивна опозиција и увек ћемо помагати држави”, истакао је гост Н1.
Он наводи да је коалиција СНС и СПС показала добар резултат, а да је сваки министар дао колико је могао, због чега таква коалиција, према Мркоњићевом мишљењу, може да настави да извршава задатке које држава стави пред њих.
“Ова корона је дала добар сигнал руководству државе. Кадрови решавају велика и значајна питања”, рекао је Мркоњић, додајући да у прве редове у свим секторима треба ставити више стручних људи.

Извор: Нова.рс