Ђорђе Милићевић: Социјалисти поштују и одају признање и почаст свим антифашистима који су своје животе дали за слободу Вести

Социјалистичка партија Србије, која баштини тековине антифашизма, данас 7. јула, на Дан устанка народа Србије против фашизма у Другом светском рату , подсећа на  значај овог датума и отпор који је тада једна мала Србија  пружила моћном фашистичком окупатору. Тако се сврастала у ред  земаља антифашистичког покрета и дала велики допринос , али и огромне жртве  у борби против фашизма. Те жртве социјалисти поштују и одају признање и почаст свим антифашистима који су своје животе дали за слободу.

То нас и данас обавезује да памтимо, али и да не дозволимо да се фашизам у било ком облику поново појави. Одупираћемо се свим неофашистичким  појавама и њиховим протагонистима, јер је Србија слободарска и антифашистичка земља и достојанствено негује и чува историјско памћење и слободу као тековину борбе наших славних предака. Поготово социјалисти ту борбу и те жртве никад не заборављају.

 

ПОТПРЕДСЕДНИК СПС

Ђорђе Милићевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.