Đorđe Milićević: Socijalisti poštuju i odaju priznanje i počast svim antifašistima koji su svoje živote dali za slobodu Vesti

Socijalistička partija Srbije, koja baštini tekovine antifašizma, danas 7. jula, na Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma u Drugom svetskom ratu , podseća na  značaj ovog datuma i otpor koji je tada jedna mala Srbija  pružila moćnom fašističkom okupatoru. Tako se svrastala u red  zemalja antifašističkog pokreta i dala veliki doprinos , ali i ogromne žrtve  u borbi protiv fašizma. Te žrtve socijalisti poštuju i odaju priznanje i počast svim antifašistima koji su svoje živote dali za slobodu.

To nas i danas obavezuje da pamtimo, ali i da ne dozvolimo da se fašizam u bilo kom obliku ponovo pojavi. Odupiraćemo se svim neofašističkim  pojavama i njihovim protagonistima, jer je Srbija slobodarska i antifašistička zemlja i dostojanstveno neguje i čuva istorijsko pamćenje i slobodu kao tekovinu borbe naših slavnih predaka. Pogotovo socijalisti tu borbu i te žrtve nikad ne zaboravljaju.

 

POTPREDSEDNIK SPS

Đorđe Milićević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.