Гостовање Ивице Дачића на ТВ Пинк: Сви наши непријатељи ће да искористе ову ситуацију Вести

Лидер Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Србије Ивица Дачић током гостовања на ТВ Пинк најоштрије је осудио упад у Скупштину Србије.

„Социјалистичка партија Србије најоштрије осуђује хаос, инциденте и насилни упад у Народну скупштину. Нема никакве дилеме да је ово одговор опозиције на Вучићев позив на јединство у борби против короне и у односу на државне изазове са којима ће се Србија суочавати. У Скупштину се улази изборима, а не путем улице. Овим се наноси штета и Србији у целини, али и угрожавају животи људи. Државни органи морају најоштрије да реагују.“, истакао је Ивица Дачић.

-Ово је у ствари био одговор опозиционих странака на тај позив за национално јединство у овим тешким временима. Имате скуп без никаквих политичких захтева или циљева. Имате скуп који обилује инцидентима где је врхунац тога, односно почетак тога је био упад, насилни упад у Скупштину.

Упитан о понашању полиције током покушаја упада у Народну скупштину, Дачић је рекао:
-Ја морам да кажем да ту на пример у том моменту полиција уопште није ни реаговала, чак је и реаговала и превише благо у односу на оно како је требало одмах да реагује да не дозволе да уђу у Скупштину, али невезано сада од тога, значи то ниједан нормалан политички лидер, ниједан нормалан политички чинилац, а то смо видели да су и многи аналитичари, па чак и они који су опозициони настројени су одмах осудили, сами су осудили овакво једно понашање.

”Не могу да верујем да је скуп у уторак увече спонтано организован”, оценио је Ивица Дачић који сматра да то окупљање представља одговор опозиционих странака на позив председника Србије Александра Вучића за националним јединством у овом тренутку.

Извор: ТВ Пинк/Фонет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.