Gostovanje Ivice Dačića na TV Pink: Svi naši neprijatelji će da iskoriste ovu situaciju Vesti

Lider Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić tokom gostovanja na TV Pink najoštrije je osudio upad u Skupštinu Srbije.

„Socijalistička partija Srbije najoštrije osuđuje haos, incidente i nasilni upad u Narodnu skupštinu. Nema nikakve dileme da je ovo odgovor opozicije na Vučićev poziv na jedinstvo u borbi protiv korone i u odnosu na državne izazove sa kojima će se Srbija suočavati. U Skupštinu se ulazi izborima, a ne putem ulice. Ovim se nanosi šteta i Srbiji u celini, ali i ugrožavaju životi ljudi. Državni organi moraju najoštrije da reaguju.“, istakao je Ivica Dačić.

-Ovo je u stvari bio odgovor opozicionih stranaka na taj poziv za nacionalno jedinstvo u ovim teškim vremenima. Imate skup bez nikakvih političkih zahteva ili ciljeva. Imate skup koji obiluje incidentima gde je vrhunac toga, odnosno početak toga je bio upad, nasilni upad u Skupštinu.

Upitan o ponašanju policije tokom pokušaja upada u Narodnu skupštinu, Dačić je rekao:
-Ja moram da kažem da tu na primer u tom momentu policija uopšte nije ni reagovala, čak je i reagovala i previše blago u odnosu na ono kako je trebalo odmah da reaguje da ne dozvole da uđu u Skupštinu, ali nevezano sada od toga, znači to nijedan normalan politički lider, nijedan normalan politički činilac, a to smo videli da su i mnogi analitičari, pa čak i oni koji su opozicioni nastrojeni su odmah osudili, sami su osudili ovakvo jedno ponašanje.

”Ne mogu da verujem da je skup u utorak uveče spontano organizovan”, ocenio je Ivica Dačić koji smatra da to okupljanje predstavlja odgovor opozicionih stranaka na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za nacionalnim jedinstvom u ovom trenutku.

Izvor: TV Pink/Fonet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.