Milićević: Kvazi politička elita želi da nasilje postane osnovna norma društvenog ponašanja Vesti

“Dok predsednik Srbije vodi odlučnu borbu u odbrani nacionalnih i državnih interesa i zajedno sa Vladom i zdravstvenom strukom pokušava da sačuva svaki život u Srbiji, kvazi politička elita želi da nasilje postane osnovna norma društvenog ponašanja u našoj državi. To nije politika, niti suština postojanja politike, već nasilničko i siledžijsko ponašanje.

Vokabular i način ponašanja njima svojstven, odavno prevazilazi političke okvire, manjak političke moći i uticaja dovodi do najprimitivnijeg, beskrupuloznog i najbrutalnijeg ponašanja i to je jedino što je takozvana opoziciona elita spremna da ponudi kao alternativu: mržnja, frustracije i nasilje.

Građani od političara očekuju ozbiljan i odgovoran odnos i postavlja se jedno ključno pitanje: Kako neko u ovom trenutku može biti opozicija svom narodu i državi i kako u trenucima velikih izazova za Srbiju neko može da se vodi tezom – što gore po Srbiju to bolje po nas?

Ovo je vrhunac političkog ludila onih koji su bez ideje, programa i konkretnog predloga kojim putem Srbija treba dalje da ide a da to nije put koji jedino vide – da bez izbora, nasilnim putem dođu do vlasti i privilegija.”

Đorđe Milićević

potpredsednik SPS, potpredsednik NS RS i šef poslaničke grupe SPS

foto: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.