Gostovanje Ivice Dačića u ”Fokusu” na TV B92: Nastavak koalicione saradnje sa SNS bi bio u najboljem interesu Srbije Vesti

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da bi nastavak koalicione saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio “u najboljem interesu Srbije”.

U intervjuu za TV B92, Dačić, koji je bio i premijer Srbije, kazao je i da je svoje “lične ambicije” već ostvario.

“U čemu bi bio moj argument da kažem – do juče smo mogli u koaliciju sa Vučićem, a od danas više ne. Je l’ smo se uplašili? Nadamo se da će Vučić da padne?”, upitao je Dačić i dodao da nije “politički kalkulant”. Prema njegovim rečima, “put do rušenja Vučića mora da pređe preko rušenja Dačića u SPS”. “Mislim da je nemoguće, zaustaviće se već kod Dačića”, tvrdi predsednik socijalista. On je dodao da se sa raznih strana vrši uticaj, posebno od “onih koji školuju mlade političare kroz razne nevladine organizacije”, da bi tobože neka nova politika stranke bila prihvatljiva Zapadu, a da je on navodno “ruski čovek”.

Upitan da li uživa podršku u stranci, Dačić je odgovorio: “Moram da vidim”.

Naveo je da je SPS relativno zadovoljna izbornim rezultatima. “Zlonamerni kažu da je stalna tendencija pada glasača SPS. Pa kao da su drugi preživeli ‘cunami’ SNS-a. Svi su nestali osim nas”, ocenio je Dačić.

Ivica Dačić je izjavio je da su granice Bosne i Hercegovine i Bugarske u ovom momentu otvorene za građane Srbije dok, kako kaže, Mađarska sutra u ponoć uvodi novu meru – dva negativna PCR testa u poslednjih pet dana.

“Svi koji imaju takve negativne testove mogu da prođu bez problema, uz naravno da prođu pregled, jer ako imaju simptome ne mogu da pređu mađarsku granicu”, istakao je Dačić za televiziju B92.

Naveo je da oni koji nemaju negativne testove moraju na pregled, a potom i u izolaciju – samoizolaciju ili karantin od 14 dana.

Kako objašnjava, oni mogu u roku od 48 sati da opet urade testove i da, ako su oba negativna, prođu dalje.

To, dodaje, ne uključuje tranzit.

“Oni koji tranzitiraju treba da se najave”, kazao je on.

Što se tiče putovanja u Grčku, Dačić navodi da i dalje nema ničeg novog.

“Nemamo najavu da će se desiti promena. Ono o čemu ljudi pričaju, da se može ući sa negativnim testom, tačno je, ali samo za članice EU, ne za druge zemlje”, objasnio je ministar i dodao kako se pominje 1. avgust kao “verovatno sledeći datum kada će biti ”apdejtovanje” podataka”.

On je sve zainteresovane pozvao da se informišu preko zvaničnih sajtova ili putem telefona, kao i preko ministarstva.

“Ipak, najradije bih savetovao svima – ostajte ovde”, zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.