Ивица Дачић: Петар Шкундрић смењен, два члана искључена и најоштрија осуда за изјаву потпредседника Новице Тончева Вести

Статутарна комисија Социјалистичке партије Србије искључила је из странке двојицу чланова из Инђије који су учествовали на протестима испред Народне скупштине, а Петар Шкундрић је разрешен дужности саветника у Влади Србије, саопштио је председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

– Статутарна комисија Социјалистичке партије Србије искључила је из странке данас двојицу чланова из Инђије који су учествовали на рушилачким демонстрацијама испред Народне скупштине, због поступања супротног од политике партије и нарушавања угледа СПС-а – навео је Дачић у изјави достављеној Танјугу.

Он је поновио да ће свако ко подржава или учествује у насиљу, а повезан је на било који начин са СПС-ом, бити смењен и искључен из СПС-а.

Додао је да ће се о одговорности Горана Тривана због напада његовог саветника на председника Вучића, расправљати се на седници Председништва.

Дачић је најоштрије осудио изјаву потпредседника Новице Тончева, о блокади пута на југу Србије, истичући да је таква изјава директно супротна политици СПС-а.

– СПС најоштрије осуђује свако насиље, напад на институције и блокаду саобраћајница, а посебно напад на председника Вучића. Свако ко се понаша супротно политици СПС-а биће санкционисан – навео је Дачић.

Извор: Информер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.