Најновије

Проф. др Ђукић Дејановић: СПС је била савестан део Владе Србије Вести

Потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС), Славица Ђукић Дејановић, казала је агенцији Бета да себе не види у оптужбама председника Србије и владајуће СНС, Александра Вучића, на рачун функционера СПС-а.
Ђукић Дејановић је данас рекла да је „СПС радила у Влади на крајње коректан и савестан начин. За кога се год утврди да је крао, треба да одговара и да сноси последице, био министар или не. Ми смо у овој влади имали коректну сарадњу са СНС-ом“.

Ђукић Дејановић је навела да ће о формирању нове владе с Вучићем разговарати председник СПС-а Ивица Дачић и да је „тај састанак заказан за 20. јули“.

На питање Бете да ли би евентуални раскид коалиције СНС-СПС могао да се негативно одрази на односе с Русијом, Ђукић Дејановић је казала да су токови спољне политике питање државе и „о њима се одлучује дугорочно, а не краткорочно“.

„Наш народ воли Русију и наша је обавеза да градимо пријатељске односе с Русијом. Не мислим да било какве политичке релације на нашој политичкој сцени могу да поремете добре односе с Русијом, као ни са Кином, Бриселом или Америком“, оценила је она.

Извор: Данас

фото: Танјуг